Türkiye ayakta

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ayakta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 00:00

Hakkari Dağlıca’da 12 askerin şehit olduğu haberi yurdun dört yanında infial yarattı. Edirne’den Hakkari’ye yurtta önce küçük grupların başlattığı gösteriler, daha sonra büyük katılımlarla "teröre lanet" mitinglerine dönüştü. Başbakan Erdoğan, canlı yayın yapan TV’leri dikkatli olmaya çağırdı.

Haberin Devamı

YURDUN DÖRT BİR YANINDAN TERÖRE LANET GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN...

HAİN PUSUDA CAN VEREN ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

Şehitlerin acısıyla yürekleri yanan vatandaşlar, sağduyularını hiç kaybetmeden terörü kınarken, kışkırtmalara gelmedi. Provokatif amaçlı girişimler cılız kaldı. Bursa’da bir grup, DTP binasının tabelasını söktü. Ancak gösteriye diğer vatandaşların sağduyusu hakim oldu. Erzurum’da DTP binası önünde toplanan 150 kişiyi bir albay "Şehitler bizim evlatlarımız, ama bunlar da bizim vatandaşlarımız" sözleriyle yatıştırdı. İstanbul’da bir grup Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne bayrak astı. Her semtte binlerce kişi terörü kınadı; "Hepimiz askeriz" sloganları atıldı. Taksim’de ağızlarını bantla kapatan bir grup da Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu.

Antalya’da her şehit için 1 dakika olmak üzere 12 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Adapazarı’nda Atatürk Bulvarı’na çıkan kalabalıklar, Yasin-i Şerif okuyup, dua etti. Bazı illerde askerlik şubeleri önünde toplanan kalabalıklar "Bizi de askere alın" diye bağırdı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bile üniversite öğrencileri, terörü lanetleyen gösteriler yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!