Kaz Dağı’nda her gün altın topluyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kaz Dağı’nda her gün altın topluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 00:00

Kaz Dağları’nda oturan yöre halkı, altın arayan madencilerin, şifalı endemik bitkileri, yeraltı suları, pınarlarıyla cenneti andıran dağdan elini çekmesini istedi.

Kaz Dağları’nın en güzel yeri olan Ayazma bölgesinin yanı başında, meyvecilikle geçinen Evciler Köyü’nde yaşayanlar maden şirketlerinin izinlerinin iptal edilmesi için imza kampanyası başlattı. Evciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Lütfü Topaloğlu, "Köyümüz meyvecilikle geçinen bir yer. Yıllık 35 ton elma, 600 ton kiraz, 700 ton şeftali üretimi var. Geçimimiz tamamen buna bağlı. Kaz Dağları’nın güzelliğinin bozulmasını istemiyoruz. Siyanürle altın çıkarılmasına karşıyız. Çünkü doğamız ve yeraltı sularımız kirlenecek. Altın bir defa çıkarılır. Ama biz ağaçlarımızdan her gün altın topluyoruz. Burada yetişen elmalar, şeftaliler ve kirazlar altın değerinde. Bu yüzden Kaz Dağları’nda altın aranmasını istemiyoruz. Bize ölün deniyorsa, ölmeden bu işi durdururuz" dedi.

Bayramiç İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer de " 400-500 ton siyanür kullanılacak. Bunun 100 tonu buharlaşacak. Bu ormanlar mahvolacak" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!