Şam, Ankara’ya tam destek verdi

Güncelleme Tarihi:

Şam, Ankara’ya tam destek verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Gül ile dün Çankaya Köşkü’nde görüşen Suriye Devlet Başkanı Esad, Türkiye’nin PKK’ya karşı alacağı tüm kararların arkasında duracaklarını açıklayarak, "Türkiye’nin terör faaliyetlerine karşı aldığı kararları destekliyoruz. Sınır ötesi harekatı da Türkiye’nin meşru hakkı olarak görüyoruz" dedi.

RESMİ bir ziyaret için Türkiye’de bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Çankaya Köşkü’nde yaptıkları görüşmeden sonra, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Esad, Türkiye’nin terör örgütü PKK ile mücadelesine ve sınır ötesi operasyona destek verip vermediği yönündeki soruya, sınır ötesi harekatı terör eyleminin kaynağına yönelik bir eylem olarak değerlendirdikleri yanıtını verdi. Esad, özetle şöyle konuştu:

ARKASINDAYIZ "Türkiye Hükümeti’nin teröre ve terör faaliyetlerine karşı gündemine aldığı kararları şüphesiz destekliyoruz ve arkasındayız. Bunu Türkiye’nin meşru hakkı olarak kabul ediyoruz. Irak’ta yaşanan bir hadisenin terör eylemine esas kaynağı oluşturduğuna inanıyoruz. Şunu bilmekte yarar vardır ki, esas itibariyle Irak topraklarını işgal eden kuvvetler, bu terör faaliyetleri ve bu terör eylemlerinden birinci derecede sorumlu kuvvetlerdir. Irak’ta terör faaliyetlerine ve eylemlerine destek veren, sahip çıkan ve onları kollayan güçler de tespit edilmelidir. Türk hükümetinin bu konuda da alacağı bütün kararları destekliyoruz."

TEK PKK’LI SIZMAZ Türkiye ile Suriye arasında PKK ile ilgili istihbarat işbirliğinin son derece başarılı şekilde sürmesine dikkat çeken Esad, olası operasyonda Irak’ın kuzeyinden Suriye’ye sızma girişimlerine karşı da her türlü tedbirin alınacağını vurgulayarak, "Bir tek PKK’lı sızdırmayız. Yakalar size veririz" dedi. Diplomatik kaynaklara göre, Arap Ligi Genel Sekreteri Amr Musa’nın geçen hafta "olası bir operasyona karşı olduğu" mesajınındann sonra, Esad’ın desteği son derece önemli.

Nezaket ziyareti

SURİYE Cumhurbaşkanı Beşar Esad, eşi Esma Esad ile birlikte 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer’i ziyaret etti. Sezer çifti, konuklarını Gölbaşı’ndaki evlerinin kapısına kadar çıkarak, samimi bir şekilde karşıladı. Ziyaret, yaklaşık 40 dakika sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!