Kararlı olsan Bush seni arar

Güncelleme Tarihi:

Kararlı olsan Bush seni arar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP hükümetinin PKK’nın eylemleri karşısında "durumu idare eden" bir görüntü sergilediğini ileri sürerek, "Bu hükümetin sabrının taşması için daha kaç askerimizi teröre şehit vermemiz gerekiyor" dedi.

CHP’nin dünkü Meclis Grup toplantısı, PKK saldırılarında yaşamını yitiren şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir ay sonra ABD Devlet Başkanı George W. Bush ile yapmayı planladığı görüşmeyi de anımsatarak, "Sen terörle mücadele konusundaki kararlılığını hemen ortaya koysan, Bush bir ay beklemez, senin arar bulur, temasa geçer. ’Bıçak kemiğe dayandı, gereğini yapacağım’ desen, ABD’si, Bush’u hiç kuşku yok ’Ne yapıyorsanız, birlikte yapalım’ demeye başlar. Ancak terör bu hükümetin boyunu geçmiştir. Terörle mücadele milli politika olarak ortaya konmalıdır" dedi. İspanya’da, terör örgütünün siyasi uzantısı olduğu gerekçesiyle Batasuna partisi yöneticilerinin tutuklandığını örnek gösteren Baykal, "Türkiye’de olsa kıyamet kopardı" dedi. Kuzey Irak yönetimini de eleştiren Baykal, "Kuzey Irak’ta yetkili yetkisiz ne kadar yönetici varsa bir pabuç dil Türkiye’ye verip veriştiriyor. Hükümet seyrediyor" diye konuştu.

Sandığa gitmeyin

Baykal, 21 Ekim’de yapılacak referandum için "ucube’’ benzetmesi yaptı ve "Sandığa gitmeyin ya da hayır oyu kullanın. Sandık başına gitmemek ya da oy vermemek suç değil. Hiçbir cezası yok. Başbakan’a ders vermek gerek " dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!