İktidar kuşatma altında

Güncelleme Tarihi:

İktidar kuşatma altında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 00:00

Şu anda Başbakan yeni bir şey koyuyor Türkiye’nin önüne. ’Ben 1 ay sonra Amerika’ya gideceğim, Başkan Bush’la konuşacağım, birlikte bir şey kararlaştıracağız’ diyor. Çok acınacak bir tablo. Türkiye ile oynuyorlar

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Bu iktidarın maalesef terörle mücadele konusunda siyasi iradesi yok. Olabileceği konusunda da benim kanaatim yok. Çünkü kuşatılmıştır bu iktidar" dedi. Dün NTV’nin canlı yayınına katılan Baykal, Şırnak’ta meydana gelen saldırının ardından Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, "Terörle mücadelenin çok daha farklı bir şekilde sürdürüleceği" yönündeki açıklamasına, "Şu anda Başbakan yeni bir şey koyuyor Türkiye’nin önüne. ’Ben 1 ay sonra Amerika’ya gideceğim, Başkan Bush’la konuşacağım, birlikte bir şey kararlaştıracağız’ diyor. Çok acınacak bir tablo" sözleriyle tepki gösterdi. Baykal şunları kaydetti:

BU NE KAFA

Başbakan 10 gün önce Amerika’daydı, bir temas dahi kuramadı. İlla 13 kişinin dün ölmesi mi gerekiyordu? Amerika’da 10 gün aile mutluluğunu yaşadı. Başkan Bush’la bir temas yok. Bir ay sonrasını bekleyeceğiz, Bush’la konuşacak, Bush’u ikna edecek. Bütün bunlar karşısında Bush, yıllardır gerekeni yapmamış. Bize ’hayır’ diyen insanlar, gücünü oradan alıyor. Bu ne kafadır, ne anlayıştır? Türkiye terörle mücadele konusunda haklılığının gereğini yapma iradesine sahip değil. Bunu da yakaladılar, oynuyorlar şimdi Türkiye’yle. Türkiye’de iktidarın terör konusundaki zafiyetinin bedelini, yeni yeni kurbanlar, şehitler vererek ödemeye devam ediyoruz.

DTP TESLİMİYETÇİ

Maalesef DTP, PKK ve terör faaliyeti karşısında teslimiyetçi bir çizgidedir. Bugün maalesef Türkiye’de belli bir siyasal kadro parlamento içinde ve dışında terörü olağanlaştırma, hazmettirme, meşrulaştırma çabası içindedirler ve teröre karşı Türkiye’nin etkin tedbir alma iradesini zaafa uğratma çabası içindedirler. Siyasiler de maalesef buna katkı yapmaktadır.

TV’sini kapattırdı

CHP
’nin gayri resmi televizyonu olarak kabul edilen Halk TV, Şırnak’ta 13 askerin hayatını kaybetmesi sonrasında, Genel Başkanı Deniz Baykal’dan gelen bir emirle şehitlerimizin anısına yayınını bir günlüğüne durdurma kararı aldı. Baykal’ın Halk TV’nin yayınını durdurma kararı, SMS yoluyla da izleyicileri duyuruldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!