Sözün bittiği yerdeyiz

Güncelleme Tarihi:

Sözün bittiği yerdeyiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 00:00

Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Çiçek, "Sözün bittiği bir konuyu konuşuyoruz" dedi. Çiçek, sınır ötesi harekátın da görüşülebileceğini söyleyerek, "Devletin, milletin yararına, soğukkanlı olarak akla gelebilecek her ihtimali değerlendiriyoruz" diye konuştu.

BAŞBAKAN Yardımcısı Cemil Çiçek, terörist saldırıların görüşüldüğü dünkü Bakanlar Kurulu’nun ardından, "Hükümetimiz, fayda getirecekse, bu da dahil olmak üzere bu tedbirleri almaya kararlıdır" dedi. Çiçek, "Bazen tek bir tedbir alınırsa bu işin sonu gelecekmiş gibi kamuoyu bir iyimserliğe sevkedilebiliyor" diyerek sınır ötesi operasyonun tek başına sonuç vermeyeceğini de vurguladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan da, başkanlığını Başbakan Yardımcısı Çiçek’in yaptığı Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nu bugün kendi başkanlığında toplantıya çağırdı. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın da katılması bekleniyor.

Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu sürerken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erdoğan ve Büyükanıt’ı son saldırıları görüşmek üzere saat 15.00’de Çankaya Köşkü’nde toplantıya çağırdı. Köşk’teki bu toplantı nedeniyle Bakanlar Kurulu planlanandan daha kısa sürdü.

KARMAŞIK BİR KONU

Başbakan Yardımcısı Çiçek, 3 saat 15 dakika süren toplantının ardından, "Sözün bittiği bir konuyu konuşuyoruz" diyerek sözlerine başladı. Çiçek, "Devletin, milletin yararına, soğukkanlı olarak akla gelebilecek her ihtimali de konuşuyoruz, konuşacağız" dedi.

Bugünkü Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısının ardından ayrıntılı bir açıklama yapılabileceğini belirten Çiçek, sınır ötesi operasyon konusunda yetki tezkeresi çıkarılıp çıkarılmayacağı sorusuna da, "Karmaşık bir konuyu konuşuyoruz" diyerek şu yanıtı verdi:

TEK TEDBİRLE OLMAZ

"Bazen tek bir tedbir alınırsa bu işin sonu gelecekmiş gibi kamuoyu bir iyimserliğe sevkedilebiliyor. Devletin kendi imkan ve kabiliyeti içinde alınabilecek her tedbir alınmıştır. Ne tedbir alırsak sonucu daha erken alabiliriz, bu belayı ülkemizden defedebiliriz, bununla ilgili bir değerlendirmeyi, en üst seviyede sorumlu makamları davet ederek bir defa daha yapacağız. Hükümetimiz, eğer bu alınanlara ilaveten söylenen konu buna fayda getirecekse bu da dahil olmak üzere bu tedbirleri almaya kararlıdır. Bu konuda bir siyasi irade kararsızlığı sözkonusu değildir. Bütün mesele aldığınız tedbirin sizi sonuca ne kadar yakınlaştırıp uzaklaştıracağıdır. Sorunun çözümüne olumlu ya da olumsuz ne tür katkı yapacağının iyi değerlendirilmesi gerekir. Devlet, hükümet bu değerlendirmeyi yapıyor."

TEZKERE DEĞERLENDİRİLİR

Çiçek, bugünkü zirveden yetki tezkeresi kararı çıkıp çıkmayacağı sorusuna karşılık da, "Yarını (bugün) görelim, yarın çok uzak değil. Bu değerlendirmeleri yapalım. Buna fayda sağlayacak, ne tedbir gerekiyorsa bunu almakta kararlıyız. Tedbir almakta bir sıkıntımız yok, sorunun çözümüne olumlu ya da olumsuz nasıl tesir edeceğini değerlendiriyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!