Tunceli'de facia son anda önlendi

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide facia son anda önlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 02:00

Tunceli ve Bingöl'de, bölücü terör örgütü PKK'nın bombalı eylemleri son anda önlendi.

Tunceli'de üst düzey yöneticilere yönelik ses getirecek bir eylem hazırlığında olan teröristlerin il merkezine kurye ile göndermeye hazırlandığı ve zaman ayarlı patlamaya hazır 5 kilo C-4 patlayıcı jandarma tarafından bulunup etkisiz hale getirildi. Yoğun trafik akşının yaşandığı Bingöl-Elazığ karayolunun iki ayrı noktasına tuzaklanmış 5 kilo patlayıcı güvenlik güçleri tarafından bulundu.

TUNCELİ'DE SES GETİRECEK EYLEM YAPACAKLARDI

Tunceli Jandarma Komutanlığı terör örgütü PKK'nın kent merkezinde üst düzey yöneticiler başta olmak üzere kamu binalarını yönelik ses getirecek bombalı eylem yapacağı istihbaratı üzerine geniş çaplı bir operasyon başlattı. Bombaların kuryelerle kent merkezine gönderileceği bilgisine ulaşan jandarma, Özel Harekat Timleri ile kent merkezine 5 kilometre mesafedeki Sütlüce ve Güleç Köyleri kırsal alanında, geniş çaplı bir operasyon başlattı. Operasyon kapsamında iki köy yolunun ayrıldığı noktaya teröristlerin, kuryelerin alması için bıraktığı bombayı buldu.

DÜZENEK JAMMER'LE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Jandarma uzman bomba ekipleri, bölgeye frekans karıştırıcı ve uzaktan kumandayla patlamayı önleyen ‘Jammer’ cihazıyla gidip, patlayıcıyı düzeneğini keserek etkisiz hale getirdi. Yapılan incelemede, bombanın 5 kilo C-4 ve üzerine konulan saatle zaman ayarlı patlamaya göre tuzaklandığı belirlendi. Jandarma, kent merkezinde faciaya neden olabilecek bombalı etkisiz hale getirdikten sonra güvenlik güçleri Tunceli ve çevresinde çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Özellikle polis, askeri ve kamu binaları çevresindeki önlemler artırılırken, kente giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Tunceli'yi giriş ve çıkış yapanlar araçlar durdurularak didik didik aramalardan geçirilmeye başlandı.

KARAYOLUNA İKİ AYRI BOMBA TUZAĞI

PKK'lı teröristlerin, yoğun araç trafiğinin yaşandığın Bingöl-Elazığ karayolunun iki ayrı noktasına yerleştirdiği 5 kilo ağırlığındaki bombalar, güvenlik güçleri tarafından bulunarak etkisiz hale getirildi.

Bingöl-Elazığ karayolunun Kiğı-Adaklı-Karakoçan yol ayrımındaki Dar Köprü Mevkii'ne PKK'lı teröristler toplam 5 kilo olan tuzaklanmış iki ayrı bomba yerleştirdi. Güvenlik güçleri yaptığı araştırmada bombaları bularak etkisiz hale getirdi. Bingöl Valiliği yaptığı açıklamada, 28 Eylül günü Adaklı İlçesi ormanlık araziye PKK'lı teröristlerin döşediği bombanın patlaması sonucu 3 küçükbaş hayvanın telef olduğunu belirtti. Açıklamada, vatandaşlar uyarılarak, “Terör örgütünün son zamanlardaki bu tür eylemlerine karşı vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları, gördükleri şüpheli şahıs ve malzemeleri güvenlik güçlerine bildirmeleri önem kazanmaktadır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!