Seks sitesinde kredi kartı tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Seks sitesinde kredi kartı tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 10:58

Sekspartner adlı internet sitesinin datasına girerek siteye kayıt yaptıran 53 bin kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayan Emin Y. (17) yakalandı.

Haberin Devamı

Bugüne kadar internet üzerinden yapılan en büyük kredi kartı hırsızlığını gerçekleştiren Emin Y., çıkarıldığı İstanbul Çocuk Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sabah Gazetesi'nde Ali Kemal Erdem imzası ile yayımlanan habere göre, çalınan 53 bin kredi kartından 19 bininin halen kullanılır durumda olduğu belirtildi. Söz konusu olay ise şöyle gelişti...

Sekspartner sitesinin sahibi sitesinin hacklendiğini söyleyerek polise başvurdu. Yapılan teknik takip sonunda Emin Y.'nin babasının Kadıköy'deki atölyesinde sisteme girdiği anlaşıldı. Emin Y., önümüzdeki günlerde "Bileşim sistemini engelleme ve bozma", "Kredi kartı dolandırıcılığı"ndan yargılanacak.

Haberde, bazı art niyetli kişilerin kredi kartı bilgisi elde etmek için arkadaşlık siteleri kurduğu ve bu sitelerde üyelik karşılığı kredi kartı numarası dışında güvenlik kodunun dahi istendiği ifade edildi. Yaşanan olayda söz konusu sitenin ihmali bulunduğunun ifade edildiği haberde, kredi kartı bilgilerinin işlem sonrası silinmesi gerekirken, sitenin datasında tutulduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!