Ankara'dan Kürt uçağına geçiş yok

Güncelleme Tarihi:

Ankaradan Kürt uçağına geçiş yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 00:00

Hamburg International’ın Zagros Kurd Air adına Erbil’e yapacağı 2 sefere Türkiye tarafından izin verilmedi. Aynı şirket daha önce de, seferlerini Almanya havaalanlarından "Kurdistan Airlines" diye anons ettirmişti.

ALMAN Charter Havayolu şirketi Hamburg International’ın, merkezi Irak’ın kuzeyinde bulunan Zagros Kurd Air adına Erbil’e yapacağı iki sefere Türkiye geçiş izni vermedi. Bu nedenle Zagros Kurd Air’in, Hamburg International uçaklarıyla 2 Ekim’de Frankrfut-Erbil, Münih Erbil ve 3 Ekim’deki Erbil-Frankurt ve Erbil-Münih seferleri iptal edilmek zorunda kaldı. Hamburg International yetkilileri, karşılıklı iki seferin iptal edildiğini doğruladılar, ancak bunun neden kaynaklandığına ilişkin ayrıntılı bilgi vermek istemediklerini söylediler. Alman yetkililer, "sorun" aşıldığı takdirde önümüzdeki hafta Erbil’e uçuşların yapılabileceğini belirttiler. Türk kaynaklar ise Hamburg International’ın daha önce Erbil’e yaptığı seferlerin, Almanya’daki havaalanlarında "Kurdistan Airlines" uçuşu olarak anons edildiği, havaalanındaki tarife panosunda aynı ibarenin yer aldığı ve biletlerin de "Kurdistan Airlines" adı altında kesildiği için uçaklara geçiş izni verilmediğini doğruladılar.

Türkiye’nin bu tepkisi üzerine Hamburg International uçuşlarında "Kurdistan Airlines" ibaresini kaldırmıştı. Türk kaynaklar, 2 ve 3 Ekim’deki uçuşlara Türkiye üzerinden geçiş izni verilip verilmediğine ilişkin soruya, "Bu yeni bir bilgi, yeni bir şey değil" karşılığını vermekle yetindiler. Türk ve Alman yetkililer, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçınırlarken, BBC’nin dinleme servisine de Türkiye’nin iki uçuşa geçiş izni vermediği bilgisi geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!