74 gün oldu, ondan hiçbir iz yok

Güncelleme Tarihi:

74 gün oldu, ondan hiçbir iz yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2015 07:00

KADIKÖY Bağdat Caddesi’nde, 11 Temmuz Cumartesi günü, otomobille yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarparak ölümüne neden olmaktan aranan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk (19), tam 74 gündür yakalanamadı.

Haberin Devamı

Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, Öztürk’ün avukatının, üç kez, ‘Bugün teslim olacak, yarın teslim olacak’ demesine rağmen hâlâ arandığını söyleyen Kaya, şunları söyledi:

UYUŞTURUCU TEMİZLİĞİ Mİ

“Avukatları, ailesinin Murathan’ı kaçırma gibi bir düşüncesi olmadığını söylemesine rağmen, bu kadar beklemelerinin nedeni uyuşturucu temizliği mi acaba diye düşünmüyor değiliz. Bu olay bize göre cinayet olsa da kanunlar nezdinde maalesef kaza. Avukatının da söylediği gibi az bir ceza alacak. Buna rağmen teslim etmemeleri ve yurtdışına kaçırmaları ihtimali bize çok ilginç geliyor. Ya bilmediğimiz durumlar var ya da yapılan kazanın sorumluluğunu alamayacak kadar bencilce, vicdansızca yaklaşıyorlar.”

‘BİRAZ VİCDAN OLSA...’

“Murathan’a en büyük kötülüğü ailesi ve avukatı yapıyor. 19 yaşındaki bir çocuk, kolluk kuvvetlerinin de dediği gibi bu kadar profesyonelce saklanamaz. Zaten bu noktada bizim kızgınlığımız, Murathan’a değil, onu yönlendiren üst akla... Maalesef ki, Kaya Ailesi olarak artık Murathan Öztürk’ün yakalanacağına, inanmıyoruz. Ancak, isterse teslim olur. Bizim tek beklentimiz, Murathan’ın ailesini değil, vicdanını dinlemesi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!