Gül’den Meclis’e laiklik güvencesi

Güncelleme Tarihi:

Gül’den Meclis’e laiklik güvencesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 00:00

TBMM yeni yasama dönemine bugün başlıyor. Genel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve hükümetin güvenoyu alması nedeniyle 22 Temmuz sonrasında aralıklarla çalışan Meclis, yeni döneme 4’ü grup olmak üzere 7 partinin temsilcileriyle "merhaba" diyecek. Ramazan Bayramı nedeniyle Meclis çalışmalarının hız kazanması ise 15 Ekim’den sonra olacak.

TBMM Genel Kurulu saat 15.00’te özel gündemle toplanacak. Genel Kurulda İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yasama yılının açış konuşmasını yapacak. Gül’ün açılışta yapacağı konuşmada, laiklik ile ilgili endişeleri giderecek ifadelere yer vereceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yaptığı konuşmada, "laikliği farklı hayat tarzlarını özgürleştiren sistem" olarak tanımlayan Gül, bu kez "Laikliğin güvencesinin Çankaya" olduğunu vurgulayacak.

SAİME TOPTAN EV SAHİBİ Meclis’in açılış resepsiyonundaki tek fark, konukları ağırlayan meclis başkanının yanında eşinin bulunması olacak. Eşi türbanlı TBMM eski Başkanı Bülent Arınç konuklarını yalnız karşılarken, bu kez Toptan’ın yanında eşi Saime Toptan da olacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da resepsiyona "katılmama" tavrını sürdürecek. Askerlerin de her zamanki gibi toplu halde önce Genel Kurul’a, akşam da resepsiyona gelip, kısa bir süre kaldıktan sonra ayrılmaları bekleniyor.

Açılışa gelmiyor

TBMM’de yasama yılının başlaması nedeniyle akşam saat 19.00’da verilecek 1 Ekim resepsiyonunda "eski görüntüler" pek değişmeyecek. Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, resepsiyona eskiden olduğu gibi eşsiz gelecek. Bu nedenle, türbanlı eşleriyle resepsiyona katılan AKP’lilerin sayısının geçen yıllarda olduğu gibi sınırlı kalacağı iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!