Büyük ayıp

Güncelleme Tarihi:

Büyük ayıp
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2007 02:00

Paris’teki Mevlana etkinliklerine katılan Konya Turizm ve Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar topuklarına bastığı ayakkabılarını çıkarıp koltuğa bağdaş kurarak sema gösterisini izledi. Salon görevlileri Yarar’ı protokole dahil olduğu için uyaramadı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün yazılı mesaj göndererek kutladığı Paris’teki Mevlana’yı tanıtım etkinliklerinde Türkiye’nin imajına yakışmayan bir olay yaşandı. Barış, hoşgörü ve sevgi üzerine kurduğu felsefesiyle bilinen Mevlana için düzenlenen etkinlikler kapsamında UNESCO salonundaki Mevlevi Sema gösterisi sırasında Konya Turizm ve Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar topuklarına bastığı ayakkabılarını çıkarıp koltuğun önüne koyduktan sonra seçkin davetlilerin şaşkın bakışları arasında sandalyeye bağdaş kurarak oturdu.

PROTOKOLDE OTURDU

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, UNESCO Büyükelçimiz Ali Tuygan, Afganistan Kültür Bakanı Abdülkerim Huram, İran Bilim Teknoloji, Araştırma ve Kültür Bakanı Mehdi Zahed, Prof. Kenan Gürsoy, Prof. Talat Halman ve Prof. Mahmut Esat Kılıç’ın da hazır bulunduğu Mevlana’nın 800. doğum yıldönümü için düzenlenen Mevlevi gösterisinde protokolde Konya Valisi Osman Aydın ile birlikte yer verilen Konya İl Turizm ve Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar’ın bu hareketi hem görevliler hem de davetliler tarafından yadırgandı. Kültür Müdürü Yarar, protokol sırasında olduğu için salon görevlileri tarafından uyarılamadı.

GÖSTERİ BEĞENİLDİ

/images/100/0x0/55ea6a28f018fbb8f87e602c

Haberin Devamı

Beyaz çoraplarıyla da dikkat çeken Yarar’ın Mevlevi gösterisini bu şekilde izlemesi eleştirildi ve "Kültürün merkezi UNESCO’da üstelik Kültür müdürü olan biri modern Atatürk Türkiye’sini bu şekilde mi temsil edecekti, çok yazık" yorumları yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı "Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu"nun sema gösterisi beğeni ile izlendi ve alkışlandı.

Beyaz çoraplı müdür

Beyaz çorabıyla koltuğa bağdaş kuran Konya İl Turizm ve Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar, sema gösterisinden önce Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Konya Valisi Osman Aydın, İran ve Afganistan kültür bakanlarıyla birlikte UNESCO Büyükelçimiz Ali Tuygan’ın açılış konuşmasını dinledi.

İmam hatip mezunu din bilgisi öğretmeni

KONYA İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, uzun yıllar Meram Anadolu Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptı. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Yarar, AKP iktidarıyla birlikte Kültür Müdürlüğü’ne atandı. İki bakanlığın birleştirilmesiyle İl Kültür ve Turizm Müdürü oldu. 22 Temmuz seçimleri için AKP’den milletvekili aday adayıydı. Görevinden istifa etti ancak aday olamayınca görevine geri döndü. Yarar, Mevlana’nın 733’üncü Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde Şeb-i Arus törenleri için Konya’ya gelen bakan eşlerine, kentteki tarihi ve kültürel yerleri gezdirmişti. Yarar’ın, Kültür Bakanı Atilla Koç’un eşi Şadiye Koç’a gösterdiği özel ilgi ve saygı objektiflere böyle yansımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!