Umarım Ata’ya istifasını yazar

Güncelleme Tarihi:

Umarım Ata’ya istifasını yazar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 00:00

CHP Lideri Baykal’ın artık gitmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Sarıgül, pazar günkü 999 eylemine hazırlandığını, ancak asla genel başkan olmayacağını belirtti. Sarıgül Baykal’ın aynı gün Anıtkabir’e çıktığında özel deftere "Emanetini koruyamadım. Ben CHP’yi halktan da haktan da kopardım. Genel Başkanlıktan istifa ediyorum" diye yazmasını istedi.

CHP Lideri Deniz Baykal ile parti yönetimini "999" adını verdiği "CHP’nin kurulduğu 9 Eylül Pazar günü, Saat 09.00’da 9 gerekçeyle" CHP Genel Merkezi önünde istifaya çağırmaya hazırlanan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Baykal’ın partisinin başından gitme vaktinin geldiğini söyledi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, "Baykal, sizin 999 parolası ile başlattığınız CHP yönetimini istifaya davet mektubunuzu manşet yapan bir yerel gazeteyi, el çabukluğu ile yere düşürdü. Değerlendirmeniz nedir?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

ALZHEIMER OLMASIN

"Ben Sayın Baykal’ın Allah korusun Alzheimer olmasından da korkuyorum. Çünkü Sayın Baykal heyecanlı, tedirgin. Gitme vaktinin geldiğini görüyor. Bir sosyaldemokrat lider, Mustafa Sarıgül’le ilgili habere tahammül edemiyor, bu sosyaldemokrat bir lidere bile yakışan bir tavır değil."

ATA’YA İSTİFASINI YAZSIN

Düzenleyecekleri 999 eylemiyle aynı gün ve saatlerde CHP Genel Merkezi’nin de Anıtkabir’de bir tören düzenleyeceğini hatırlatan Sarıgül, şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün benim iki büyük eserimden birisi dediği CHP’yi bugünkü duruma getiren, 37 ilde milletvekili olmayan bir partinin yöneticileri hangi yüzle Atatürk’ün huzuruna çıkacaklardır. Umarım Allah onu Anıtkabir’de inşallah şaşırtır ve deftere, ’Emanetini koruyamadım. Ben CHP’yi halktan da haktan da kopardım. Genel Başkanlıktan istifa ediyorum’ yazar. İnanıyorum ki Sayın Baykal, Atatürk’ün emanetini iade ederek, Türkiye’yi bu kararıyla son derece sevindirecek ve sosyaldemokratların önünü açacak."

GENEL BAŞKAN OLMAYACAĞIM

Sarıgül, kurultayda başarısız olduğu hatırlatılarak, "Bunda da başarısız olursanız üçüncü bir formülünüz var mı" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bir tek kurultayda başarısız oldum. Başarısızlıkta gençliğimiz, heyecanımız ve bize karşı yapılan aşırı tahriklerden oyuna geldik. Baykal bu işlerde son derece ustadır. Ayak oyunlarını, Türkiye’yi germesini çok iyi bilir. Başarılı olacağıma inanıyorum. Asla ve asla genel başkan olmayacağım. Genel başkanlıkta kaybedecek vaktim yok. Ben partimi iktidara taşıyamadığım gün bırakırım. Türkiye ve sosyaldemokratlar yeni bir genel başkan adayı aramıyor, sosyaldemokrasi ve ulusal birlik yeni bir başbakan adayı arıyor."

Ayrılarak büyüdüler

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Lideri Deniz Baykal’ın niçin istifa etmesi gerektiğini belirtirken, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair ile Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder’in istifalarını örnek gösterdi. Sarıgül, Schröder’in ne yaptığını "Gerektiğinde hiç beklemeden, düşünmeden partisinin ve ülkesinin önünü açmak için istifa etti. İstifa ederek büyüdü" sözleriyle açıkladı. Tony Blair’in ne yaptığını soran dövizin altında da aynı sözler yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!