Bu kez notlarında kanlı saldırı var

Güncelleme Tarihi:

Bu kez notlarında kanlı saldırı var
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 00:00

Hürriyet’in ’torpil notu’ hazırlarken görüntülediği AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin’i, bu kez ’Berceste tesislerinin sahibinin 3 kurşunla vurulması’ olayının notlarını incelerken bulduk.

Haberin Devamı

AKP Grup toplantısında bakanlara "torpil" notları hazırlayan AKP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin, bu kez de, 5 Ağustos’ta, Sapanca’da Berceste Tesisleri’nin sahibi Yusuf Akdoğan’ın  vurulmasına ilişkin notları okurken yakalandı.

İŞTE BERCESTE'DEKİ SİLAHLI SALDIRI ANININ KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

KENDÄ°SÄ° DE NOT ALDI

Şahin, olayla ilgili 3 sayfa notu bir zafrtan çıkardı ve ikinci Erdoğan Hükümeti’nin güven oylaması yapıldığı sırada, önceki gün, Genel Kurul’da büyük dikkatle okudu. Bazı satırların altını kırmızı kalemle çizen Şahin, bazı  notlar da aldı.

Hürriyet’in iki sayfasını görüntüleyebildiği notlarda, Sapanca’da silahların konuştuğu arazi anlaşmazlığı ile ilgili şu ilginç bilgiler var (Yazının bir bölümünü, imla hataları, noktalama işaretlerini düzeltmeden, orijinalinde yazıldığı gibi akratıyoruz):

Haberin Devamı

"Alican İlhan’la (Komisyoncu) tanışırken, İlhan’ın yanında Yusuf Akdoğan var. .. Akdoğan, Alican’la "İlhan benim gayrı resmi ortağım. Bu işten alacağım 18.5 milyar lira. Bunu sen bana ver. Ben buna güvenmiyorum. Bu çakalın biridir." ... Alican Yusuf’a 18.5 milyarı ödüyor.

/images/100/0x0/55ea1d5bf018fbb8f86c2066

Bolu-Abant Ömerci Köyü 300 dönüm arazi alalım Alican.

KANAL 7’YE SAHTE TEMİNAT

İlhan Emlakçı. 2350 TL/m2 sen kaça alırsan al. Ancak şartı, arsaların fiyatı tapuda reel fiyatın 2 katı olacak. (Zira Kanal 7’ye yönelik krediye karşılık teminat gösterilecek. Tapu Kanal 7’nin şirketi üzerine olacak. İlhan’a vekalet verilecek.10 diyorlar, 20 gönderiyor. 10 arsa için ödeniyor kalan 10 gayrı resmi iade...

İlhan: Param yok. 3 parçayı alamıyorum.

Alican: Hayır ben sana güveniyorum. Al hepsinin parasını vereyim. (İş) burada kilitleniyor... İlhan avukata gidiyor. 28 milyar için Kanal 7 Alican’a 900 milyar gönderiyor. .. 450 milyar İlhan’a, 450 iade ediliyor. Avukat: Sen niçin 28 milyar istiyorsun, tapudan yeri 900 milyar gösterildi. Aldığın para 450 milyar. 450 milyar ile alacak davası açalım. Dava lehlerine... 2002’den bu yana belki bu celse biter.

Haberin Devamı

YUSUF İŞİ HALLEDER

Alican-İlhan’la görüşüyor. Vazgeç (bu davadan) İlhan dinlemiyor...

Bu kez notlarında kanlı saldırı var

Ahmet Taşdemir aranıyor

Alican yanımızda o da bizim arkadaşımız, ondan haksız yere bu parayı isteme de. O seni dinlemesin. Yusuf Hayır tesir etmeyecek yerde laf konuşmam. Alican ayrılıyor. Ahmet Taşdemir, Bolu’da Yusuf Bayrak var ona gidelim. O halleder. Yusuf Bayrak’a anlatıyorlar. Yusuf siz gidin....bakarım."

Sebep, dev tesis projesi

JANDARMA, saldırının Bolu Dağı tünelinin açılması ile kapanan tesislerin yerine yapılacak büyük dinlenme tesisiyle ilgili anlaşmazlık nedeniyle olduğunu belirledi. Bu dev tesisin organizasyonunu üstlenen Alican Kerimoğlu, Yusuf Akdoğan’ın vurulması olayının azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Belediye döneminden tanıyorum

AKP Genel Sekreteri ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili İdris Naim Şahin, Sapanca’daki Berceste tesisleri sahibi Yusuf Akdoğan’ın vurulması olayında azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Alican Kerimoğlu’nu İstanbul Belediyesi döneminden tanıdığını söyledi. Şahin, "Alican Kerimoğlu’nun eşi arayıp kocasının haksızlığa uğradığını söyledi. Ben de Düzce Milletvekilimiz Celal Erbay’dan bilgi istedim. O bilgileri inceliyordum" dedi.

Elindeki notlarla ilgili Hürriyet’in sorularını yanıtlayan AKP Genel Sekreteri Şahin, şunları söyledi: "Yaralamayı olayın olduğu gün birkaç saat sonrasında duydum. O sırada orada müşteri olarak bulunan bir yakınım beni haberdar etti. Yusuf Akdoğan oranın ortaklarından birisiymiş. Şahsen tanımıyorum, ama İstanbul’a gidiş gelişlerimde çok sık uğradığım bir yer olduğu için sima olarak biliyorum. Geçtiğimiz pazartesi günü partiye geldiğinde Alican Kerimoğlu’nun eşi Ayla Kerimoğlu beni aramış. Ben kendisini aradığımda eşinin haksızlığa uğradığını ve cezaevinde olduğunu anlattı. Azmettirici olarak iftiraya uğradığını söyledi. Alican Kerimoğlu’nu İstanbul Belediyesi’nde çalıştığı dönemden tanıyorum. İstanbul’da reklam işleri yapıyordu hatırladığım kadarıyla. Sosyal aktivitesi yüksek bir arkadaştı. Törenlerde karşılaşırdık. 1999’dan bu yana görmedim. Makul, masum bir arkadaş bana göre. Ayla Kerimoğlu’nun feryadından sonra ’ben konuyu bilmiyorum ben kendime göre bakarım, adli bir konudur’ dedim. Düzce Milletvekilimiz Celal Erbay’dan konuyu öğrenmesini istedim. Celal Bey bana öyle bir olayın olduğunu söylemiş, ben de yaralının durumunu sormuştum. Geçtiğimiz cuma Meclis’te Celal Bey’le karşılaştım. ’Bu konuyla ilgili bilgin var mı’ dedim,

/images/100/0x0/55ea1d5cf018fbb8f86c206a
’araÅŸtırayım’ dedi. ’Hanımı beni aradı’ demedim. ’Nedir bu söylentiler’ dedim. ÇarÅŸamba günü hazırlamış bu notu. Bir zarfa koymuÅŸ bana getirdi.Anlatmasını istedim o da anlattı."         Â

Haberin Devamı

Berceste’nin sahibi böyle vurulmuştu

Sapanca’daki Berceste Tesislerinin sahibi Yusuf Akdoğan’a yapılan silahlı saldırı, tesislerin kamera görüntülerine saniye saniye yansımıştı. Görüntülerde silahlı saldırgan, restorana girdikten sonra yavaş adımlarla yürüyerek, bir masada oturan Yusuf Akdoğan’ın yanına gidiyor ve önüne sakladığı silahı çekerek Akdoğan’a kurşun yağdırıyordu. Saldırganın koşarak dışarı çıkması ve çalışanların yaşadığı panik de kameralara yansımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!