Torpilin belgesi

Güncelleme Tarihi:

Torpilin belgesi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 05, 2007 00:00

AKP Grubu’nda Başbakan Erdoğan kürsüdeyken, bazı milletvekilleri harıl harıl torpil notu hazırladı. Oysa Başbakan Erdoğan daha 15 gün önce, "Bizim dönemimizde suiistimal, kayırma, partizanlık son buldu. Torpil isteyen, karşısında beni bulur" demişti.

Torpilin belgesi
AKP’
de geçtiğimiz dönem sık sık görüntülenen "torpil" notları, yeni dönemde de ortaya çıktı. AKP’nin dün yaptığı, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da konuştuğu Grup toplantısında yaşanan bu ilginç ’torpil trafiğini’, Hürriyet objektifleri kare kare fotoğrafladı. AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Başbakan Erdoğan’ın kürsüdeki konuşması sürerken, Başbakan Yardımcılığı’na yeni atanan Hayati Yazıcı’ya bir not yazdı.

ÖN SAYFA DA DOLU Â

Kendi ismini taşıyan kağıdın bir sayfasını isimlerle dolduran Şahin, arka sayfaya, "... Doğan’ın TSE’de Genel Sekreter Yardımcısı veya Bakanlığınıza bağlı bir uygun görevde değerlendirilmesini bilginize sunarım" yazdı. Şahin, hazırladığı bu notu daha sonra yine kendi ismini taşıyan bir zarfa koydu ve ağzını sıkı sıkıya kapattı.

NUMARALI’ TORPİL

Hürriyet’in yakaladığı bir başka torpil notu da, AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan’a aitti. Ceylan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e yazdığı notta, bir Yargıtay Tetkik Hákimi’nin lojman ricasını iletti. Ceylan’ın yazdığı notta dikkati çeken ise, lojman sağlanmasının rica edildiği notta, dairenin kapı numarasının bile belirtilmesiydi. Ceylan, notta, özetle, "... 4 yıldır lojman bekliyor. Elvankent A3/14 No’lu veya A16/24 No’lu daire veya TK’lardan da (Toplu Konut) olabilir" yazdı. Ceylan, AKP Grubu çıkışında da notunu Adalet Bakanı Şahin’e iletti.

AKPGenel Sekreteri İdris Naim Şahin, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya yazdığı notta, bir kişinin TSE’ye girebilmesi için ’ilgi’ istedi. Şahin, notu, üstünde adı yazılı zarfa koydu, sıkı sıkı kapadı ve Yazıcı’ya iletmek için toplantı sonunu bekledi.

Mehmet Ceylan da, Adalet Bakanı Şahin’e, uzun bir torpil listesi verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!