72 saatlik ızdırap

Güncelleme Tarihi:

72 saatlik ızdırap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2013 12:01

CİZRE-Nusaybin karayolunun kar nedeniyle kapanması üzerine yüzlerce araç içindeki binlerce yurttaşın mahsur kaldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Burada mahsur kalan Yuşri Atlı isimli vatandaşın bugün saat 10.05’te CNN Türk’ün canlı yayınına telefonla bağlanarak durumun vehametini anlatması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Şırnak ve Mardin valilikleriyle bağlantı kurarak acilen kurtarma işleminin başlatılmasını talep etti. Oran, “Bürokrasinin hızla işletilmesi açısından Başbakanlık makamı olarak sizin acilen duruma el atmanız gerekmektedir. Doğum yapan anne çocuğunu kaybetti, gıda, su ve akaryakıt bitmek üzere durum çok acil” dedi.
Oran, yaptığı açıklamada, TRT 6 ekibinden Emrah Doğru da kendisine ulaşan CİHAN haber ajansına, “Biz Cizre’den Diyarbakır’a gitmek için gündüz yola çıktık. Ancak yağan kar nedeniyle yollar kapanmış. Şuanda Cizre-Nusaybin kara yolunda mahsur kaldık. Yol açma çalışmaları devam ediyor. Ancak çalışmalar yetersiz yetkililerin biran önce yolu açmalarını istiyoruz. Havalar çok soğuk sabaha kadar burada kalırsak donma tehlikesi olabilir” açıklamasını yaptığını bildirdi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan’a acilen soruna el atması çağrısında da bulunan Oran, konuyu TBMM gündemine de taşıdı. Oran, Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, şu sorulara yanıt istedi:
- Bir devlet karayolunun üzerinde 72 saat boyunca yüzlerce araç ve binlerce vatandaşın mahsur kalması niçin önlenemiyor?
- Şırnak ve Mardin valileri bölgenin ana arterlerinden birisi olan Cizre-Nusaybin yolunun açılmasını niçin sağlayamıyor?
- Buradaki binlerce vatandaşımıza hızla ulaşarak acilen kurtarılmaları bakımından hangi önlemleri aldınız/alacaksınız?
- Buradaki insanlara akaryakıt, gıda ve su ulaştırılması için hangi girişimlerde bulundunuz/bulanacaksınız?
- Bölgeye acilen ambulans helikopter veya karda gidebilen paletli ambulans gönderilmemesinin gerekçesi nedir?
- İnsanlarımızın 72 saat boyunca mahsur kaldığı bu olay nedeniyle görevini ihmal eden kamu görevlileri kimlerdir, konuyla ilgili inceleme araştırma talimatı verdiniz mi? İnceleme-araştırma yapılmış ise sonucu nedir?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!