Kabinede en kritik görevler yakın ekibe

Güncelleme Tarihi:

Kabinede en kritik görevler yakın ekibe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kurup en kritik görevleri kendine yakın isimlere verdiği 60’ıncı hükümetin görev dağılımı, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Ortaya şu tablo çıktı:

Başbakan Tayyip Erdoğan: TOKİ ile Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nı kendisinde tuttu. Haberleşme Yüksek Kurulu Başkanlığını üstlendi.

Kurulda İçişleri Bakanı Atalay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da yer aldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu’na Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren alındı.

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu, Tanıtma Fonu, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Gümrük Müsteşarlığı bağlandı.

Danıştay ile ilişkileri yürütecek.

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren: Ziraat, Halk ve Kalkınma bankaları ile Türkiye İstatistik Kurumu, DPT, GAP, BDDK, TMSF ve SPK bağlandı.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek: Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı verildi. Kamu yönetim reformu çalışmaları koordinasyonu, parlamento ile ilişkiler, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon, MGK kararlarının uygulanması koordinasyonu, insan hakları kurulları koordinasyonundan sorumlu.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan: AB Genel Sekreterliği, AB ile ilişkilerde Başmüzareci.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın:
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve TÜBİTAK bağlandı. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT, AA ve RTÜK görev alanında kaldı.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu: Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı’nın sorumluluğu verildi. Kamudaki memur ve işçilerin toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonuyla da görevlendirildi. Tütün, Tütün Mamulleri ve alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu bağlandı.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu: Özürlüler İdaresi Başkanlığı, SHÇEK, Aile ve Sosyal Araştırmalar ve Kadının Statüsü Genel Müdürlükleri ile İçişleri Bakanlığı’ndan kaydırılan Darülaceze Müessesesi Müdürlüğü’den sorumlu.

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu: Diyanet’ten sorumlu. Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı da bağlandı. Yazıcıoğlu, yurtdışında yaşayan Türklerin sorunları ile Türk Cumhuriyetleri ve toplulukları ile kardeş topluluklarla ilişkiler ve koordinasyonunu üstlenecek.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek: Hazine ve Merkez Bankası’ndan sorumlu.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen: Dış Ticaret, Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri ile Eximbank.

Babacan Gül’ün koltuğunda

DIŞİŞLERİ Bakanı Ali Babacan, dün yeni görevine başladı. 59. Hükümet’in Dışişleri Bakanı Gül, Cumhurbaşkanı seçildiği için, Babacan, görev teslim töreni yapılmadan koltuğuna oturdu, bütün gün bakanlığın işleyişi ile bilgi alıp, Dışişleri bürokrasisi ile tanıştı.

Atalay: Atanmam neden sürprizmiş

GENELKURMAY’IN 30 Ağustos resepsiyonunda Beşir Atalay, "Niçin İçişleri Bakanlığınız sürpriz olarak yorumlanıyor?" sorumuza, "Neden sürpriz anlamadım" karşılığını verdi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de benzer yorumları, "Havaya göre yön değiştirenlere" bağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!