İran, Kandil Dağı’nı 3 koldan bombalıyor

Güncelleme Tarihi:

İran, Kandil Dağı’nı 3 koldan bombalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2007 00:00

Süleymaniye'nin Pıştder Nahiyesi sınır hattında büyük bir askeri yığınak yapan İran Ordusu, terörist yuvası Kandil Dağı ve çevresindeki köylere yönelik başlattığı bombardımanı genişleterek devam ettiriyor.

Pukmedia adlı internet sitesinin haberine göre, İran Ordusu, Kandil Dağı ve çevresindeki yerleşim alanlarını 3 koldan bombalıyor. Süleymaniye’nin Seve nahiyesi Vate ve Kondol bölgesi, Jarava Nahiyesi Bestev, Aliyereş ve Berdekelşu yerleşim alanları ile Sengesur bölgesi Kırnakav ve Pışt Aşan alanlarının bombalandığı belirtiliyor. Pışter Nahiyesinde görev yapan ve sınırdaki gelişmeleri yakından izleyen bir güvenlik yetkilisinin de şu bilgileri verdiği belirtildi: "PJAK’ı değil, köyleri bombalıyorlar. Bu sınır ötesi operasyonun ilk aşamasıdır. Önce bombardımanlarla köylerin boşaltılması sağlanacak, daha sonra sınır ötesi operasyon başlatılacak."

PJAK PEŞMERGEYE SALDIRDI

Kandil Dağı çevresindeki köylüler, kendilerinden uzun süredir vergi toplayan ve İran’ın bölgeyi bombalamasına neden olduğu için PJAK’lı teröristlerden şikáyetçi oldu. PJAK’lı teröristler bu konu nedeniyle kendilerini uyaran peşmergelere ateş açtı ve 1 peşmergeyi yaraladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!