AKP yanlısı basının toplu linç korosu

Güncelleme Tarihi:

AKP yanlısı basının toplu linç korosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2007 00:00

Başbakan Erdoğan’ın "Gül’ün cumhurbaşkanlığını tanımıyorsan vatandaşlıktan çık git" sözlerine tek destek, dinci basından geldi. Hürriyet Yazarı Bekir Coşkun’a destek veren gazete ve yazarlara tepki gösteren dinci basın, koro halinde Erdoğan’ın sözlerinin haklılığını savundu.

23 AĞUSTOS’ta "Linç Çetesi" manşetiyle çıkan gazetede, "Hürriyet yazarı Bekir Coşkun’un densizce ifadelerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, ’yargısız infaz çetesi’nin linç girişimlerine maruz kaldı" denildi. Gazetenin önceki gün arşiv köşesinde de "Tam kadro saldırıya geçtiler" başlığı ile, Coşkun’a destek veren yazarlar tam sayfa haber yapıldı. Dün ise Mehmet Barlas’ın yazısını alarak "Seçeni ve seçilenleri aşağılamak beyinsizliktir" yorumu yapan gazetenin yazarları ise özetle şunları yazdı:

Münib Engin Noyan: Provokakör-yazar Bay Bekir Coşkun, Hürriyet nam gazete yanında bayanıyla birlikte yer alan, kıyız kıyız duygu sömürüsü kokan romantik pozlu, yapıştırma tebessümlü fotoğrafıyla zaferini kutluyor şimdi! Korkarım yakında "Hepimiz Bekir ile Andree’yiz!"

M. Emin Kazcı: Şimdi aynı şey sabah akşam vatandaşa ’göbeğini kaşıyan kıllı’ türünden hakaretler eden birine söylendiğinde niye böyle çuş-u huruşa geliyorlar? İşlerine nasıl gelirse öyle davranıyorlar.

Hasan Karakaya: ’Abdullah Gül, cumhurbaşkanım olamaz’ diyen Bekir Coşkun’un nasıl yazma hakkı varsa, Tayyip Bey’in de ’boşalma hakkı’ vardır!... Bu millet Tayyip Bey gibi ’çık git’ de demez, bir gün öyle bir ’çifte savurur’ ki, Emin Çölaşan’dan da beter olur, kendini Fransa’da bulursun! Onlar, ’köpek’leri ve ’köpekçi’leri çok severler. Artık, birlikte ’köpek’ taşır, köpek kaşırsınız! Evet onlar bu ülkeyi sevmedi, bu ülkenin insanlarını ise hiç sevmediler. Onları sevenlerin aklına tüküreyim!"

Hüseyin Üzülmez: Şimdilik şu kadarını söyleyeyim ki, Sayın Başbakan’ın her sözü haddini bilmez programcıyı mosmor ediyordu. Kendilerini tebrik ediyoruz. Sevgi, saygı ve dualarımızla...

Yeni Şafak Gazetesi yazarları da şu benzer yorumlarda bulundular:

Fehmi Koru: Uzun mülakatta söylenen onca şey buharlaşıp uçtu, ne var ne yoksa, ’Bekir Coşkun’a, ülkeyi terk et, dedi’ cümlesine indirgeniverdi. Başbakanın sözü anlamı dışına çıkartılarak hem de.

Sami Hocaoğlu: Emziklerini kaybetmiş koca bebek gibi ortalığı velveleye veriyorlar. Hiçbir şeyin hesabını vermeden, bu kadar ucuz sıyırdıklarına saysınlar. Biliyorum alışmak zor, ama başka çaresi de yok.

Salih Tuna: Başbakan ’Alın şu keratayı, Kapıkule’nin önüne koyun’ mu demiş? Niçin ciyaklıyorsunuz! Bu tuhaf mazluk ayaklarına yatma cambazlıkları, bu ucuz kahramanlık maskaralığı da neyin nesi?

Mehmet Şeker: Acaba diyorum, göbeğini kaşıyanlar buluşunu ortaya atan o büyük gasteci, hayatı boyunca hiç göbeğini kaşımamış mıdır, bundan sonra bir kere olsun kaşıma ihtimali yok mudur? O muhteremin göbeğini kaşırken çekilmiş bir fotoğraf bulunamaz mı?

Fethullah Gülen cemaatinin çıkardığı Zaman’da, ’hocanın sözcüsü’ olarak anılan yazar, konuya değindi:

Hüseyin Gülerce: Bekir Coşkun’un yazdıkları eleştiri değil, hakarettir. Coşkun, bir kişiye de hakaret etmiyor, 16 milyon seçmeni aşağılıyor. Aynı hakaretleri dün Emin Çölaşan yapıyordu. Ben söyleyeyim. Bunlar, millet iradesini hazmedemeyenler mahallesinin evlatları da, ondan.."

Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Bugün Gazetesi’nde de, daha önce "Neden Güneydoğu’da subaylar değil de erler şehit oluyor" diyen ve bu yüzden gazete yönetimi tarafından bir süre izne çıkartılan yazar yine konuştu:

Nuh Gönültaş: Hürriyet, ağzı bozuk yazarlarla Hükümet’le çatışıyormuş, muhalefet yapıyormuş gibi bir hava vermeye çalışıyor. Başbakan’ın ’vatandaşlıktan çıksın, gitsin’ cümlesi etrafında kopartılan fırtına da bu amaca hizmet ettiriliyor.

Coşkun’un köyünden Başbakan’a davet

BEKİR Coşkun’un doğup büyüdüğü Şanlıurfa’nın Tülmen Köyü Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Elçi, Başbakan Erdoğan’ı yer sofrasında yayık ayranı içmeye davet etti. Açıklamada, şöyle denildi: "Bu onur kırıcı sözleri kınıyor ve protesto ediyoruz. Bekir Coşkun, Kurtuluş Savaşı’nda önemli görevler üstlenmiş, Urfa’nın kurtuluşunda Hacı Ahmet Rastgeldi’yi ilk şehit vermiş, gaziler vermiş bir ailenin torunudur. Bu topraklardan git demenin insana sıkılan kurşundan daha yaralayıcı, daha incitici olduğunu o da biliyordur."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!