Yavru ayı eziyetine 3 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Yavru ayı eziyetine 3 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2007 11:52

BİNGÖL’ün Yedisu İlçesi'nde, sıcaktan bunalınca serinlemek için nehre giren yavru ayının taş ve ucu sivri sopalarla vura vura öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Yedisu'da inşaatlarda çalışan ve ayıya vurdukları ileri sürülen 3 işçi gözaltına alındı. Bingöl Çevre ve Orman İl Müdürü Bedrettin Taşkesen, ayıyı öldürenlerin belirlenmesi halinde kişi başına 251 YTL idari para cezası uygulanacağını, ardından da her biri için 18 bin YTL tazminat davası açılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Bingöl’ün Yedisu İlçesi'nden geçen Peri Suyu Sorik Mevkii'nde dün öğle saatlerinde serinlemek için suya giren yavru ayı, bazı köylüler tarafından taş ve sopalarla vurularak öldürüldü. Köylülerin, sık sık arı kovanlarına ve küçükbaş hayvanlarına zarar verdiği için öldürdüklerini söyledikleri yavru ayının, öldürülme görüntülerinin televizyonlarda yayınlanması, izleyenlerin yüreklerini sızlattı. Bingöl Çevre ve Orman Müdürlüğü, tüm Türkiye’de tepki uyandıran vahşetle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, yuvru ayıyı vahşice öldürdükleri ileri sürülen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Yedisu’da inşaatta işçi olarak çalıştıkları ve Elazığ’ın Palu ilçesi nüfusuna kayıtlı oldukları belirtilen 3 kişinin, ifadelerinin alınmasından sonra Adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Haberin Devamı

AVLANMASI VE VURULMASI YASAK

Bingöl Çevre ve Orman Müdürü Bedrettin Taşkesen, konuyu basın yolu ile öğrendiğini ve hemen bölgeye ekip göndererek soruşturma başlattıklarını belirtirek, “İlçe Kaymakamlığı ve Jandarma ekipleri ile temasa geçtik ve girişimleri başlattık. Yavru ayıyı vahşice öldüren kişiler belirlendiği taktirde haklarında idari yaptırım olarak kişi başı 251 YTL para cezası uygulayacağız. Ayrıca kişi başına 18 bin YTL’lik tazminat davası açacağız. Bu cezalar kişiler tespit edildiği takdirde ödetilecektir” dedi. Bedrettin Taşkesen, bu hayvanların koruma altında bulunan memeli hayvanlar grubunda yer aldığını kaydederek, “Kesinlikle bunların vurulması ve avlanması yasaktır” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!