Birbirimizi anlayalım

Güncelleme Tarihi:

Birbirimizi anlayalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2007 00:00

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli olan Orgeneral Cömert devir teslim töreninde, Türkiye’nin farklılıklarını vatan sevgisi potasında eritmesi halinde dünya gücü olacağını belirtti. Cömert, "Birbirimizi daha iyi anlamaya çalıştığımızda ülkemizin bütün problemlerinin üstesinden gelmemiz zor olmayacaktır" dedi.

DEVLETİN ZİRVESİNİN TOPLANDIĞI TÖRENİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

HAVA
Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, görevini yeni komutana devrederken "birbirimizden kuşku duymak yerine birbirimizi daha iyi anlamaya çalıştığımızda problemlerinin üstesinden gelmemiz zor olmayacaktır" mesajı verdi. Cömert bu konuda "devletin üst kademelerinde bulunan herkese büyük görevler düştüğünü" vurguladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’na devreden Cömert, dün devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, devletin üst kademesini uzlaşıya çağırdı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın önünde konuşan Cömert, özetle şunları söyledi:

KUŞKU DUYMAYALIM

"Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ve vatan sevgisinin bütünleştirici atmosferinde demokratik olgunluğumuzu pekiştirdiğimizde, birbirimizden kuşku duymak yerine birbirimizi daha iyi anlamaya çalıştığımızda, sorunlarımızı açık yüreklilikle konuşarak, düşüncelerimizin farklılığından kaynaklanan dinamizmi harekete geçirebildiğimizde, terörün son bulması ve yaşam standartlarımızın yükseltilmesi de dahil ülkemizin bütün problemlerinin üstesinden gelmemiz hiç de zor olmayacaktır. Bu konuda özellikle devletin üst kademelerinde bulunan herkese büyük görevler düştüğüne inanıyorum.

Ülkemiz dünya üzerindeki konumu, tarihten gelen güçlü devlet birikimi, kültürel zenginliği, doğal kaynakları ve dinamik insan gücü ile bizlerin fark edebildiğinden çok daha güçlü bir ülkedir. Bizler için en büyük engel, tüm farklılıklarımızı, vatan sevgisi potasında bir türlü eritememek ve birbirimizi yeterince anlamaya çalışmamaktır.

Göreve başlarken söz verdiğim gibi sahip olduğum makamın yetki ve sorumluluklarını, şahsım, ailem ve yakın çevremin çıkarları için asla kullanmadım ve etik yeminime daima sadık kaldım."

Görevi devretti

Org. Faruk Cömert görevini Org. Aydoğan Babaoğlu’na devretti. Hava Kuvvetleri Karargahı’ndaki devir teslim töreninde devletin zirvesi bir araya geldi. Törenin sürprizi, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve eşi Özenç Özkök’ün de katılması oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!