AKP’ye şovu yasakladı

Güncelleme Tarihi:

AKP’ye şovu yasakladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, önceki gün yapılan ilk tur seçimlerin ardından kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yaptı.

Toplantıda Gül ve kurmaylarının, Cumhurbaşkanlığı seçiminin son turunun gerçekleştirileceği 28 Ağustos’tan sonraki süreçle ilgili değerlendirmeleri şöyle:

AKP ÖRGÜTÜNE UYARI Gül’ün 3’üncü turdan sonra cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, AKP Genel Merkezi ve il örgütlerinde yapılacak kutlamalar konusunda uyarı yapılacak. Başbakan Erdoğan ile aynı noktada buluşan Gül, seçimin ardından teşkilatlarda ’kutlama, şov ve eğlence’ yapılmaması talebinde bulundu. Gül’ün tüm toplumun cumhurbaşkanı olduğuna dair imaj ilk günden verilmeye çalışılacak. Gül’ün parti amblemi taşıyan afiş ve posterleri kaldırılacak. Gül’ün fotoğraflarına, Cumhurbaşkanı sembolize eden resmi mekanlarda yer verilecek.

DİNİ ETKİNLİK YOK Gül’ün cumhurbaşkanlığı sürecinde ’dini etkinliklerin’ yoğunluğu konusunda da özen gösterilecek. Dini sembolleri ön plana çıkaran kutlama ve yemekler olmayacak. Toplu iftar yemekleri veya toplu cuma namazı gibi görüntüler yaşanmayacak.

MODERN KIYAFET Çankaya Köşkü’nün first lady’si Hayrünnisa Gül kıyafetleri konusunda modacılardan yardım alacak. Daha modern kıyafetleri tercih edecek. Hayrünnisa Gül, resmi programlar da dahil, eskisinden daha az görünecek ve tartışmaların dışında kalacak.

KURMAYLAR DİPLOMASİDEN Gül’ün A takımında önceliği 4 yıldır görev yaptığı Dışişleri Bakanlığı alacak. Gül’ün halen yurtdışında olan bazı büyükelçiler dahil, yakın kurmaylarını diplomasiden seçmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!