Kamer Genç: Halaçoğlu belgeleri açıklasın

Güncelleme Tarihi:

Kamer Genç: Halaçoğlu belgeleri açıklasın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2007 12:14

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, “Kürt Alevi olarak bilinen vatandaşların Ermeni kökenli olduğunu gördük” diyen Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun iddialarına ilişkin belgeleri açıklamasını istedi.

Kamer Genç  yaptığı açıklamada, Halaçoğlu’nun, Kayseri’de düzenlenen bir sempozyumda “Kürt diye bildiğimiz insanların yapısal olarak Türkmen asıllı olduğunu, Kürt Alevi olarak bilinen vatandaşların ise Ermeni kökenli olduğunu gördük” sözlerine tepki gösterdi.      

Halaçoğlu’nun, söz konusu araştırmaya ilişkin doneleri açıklaması gerektiğini ifade eden Genç, “Doneleri açıklasın. Türk Tarih Kurumu bu konuda çok tarafsız, insanları ikna edecek bir araştırma yapmışsa açıklasınlar verileri, herkes görsün” dedi.

İnsanları çeşitli ırklara ve mezheplere bölme anlayışının yanlış olduğunun altını çizen, Genç, “İnsanların değişik mezhep ve ırktan olması onların aşağılanmasına neden olamaz. Bizim için insan insandır. Ancak, bu söylemle Kürt kökenli Alevilere hakaret edilmek isteniyorsa, bu affedilecek bir durum değildir. Halaçoğlu’na hak ettiği cevap verilecektir. Biz bu konuda Halaçoğlu’ndan belgeleri açıklamasını istiyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!