Listeyi yeni cumhurbaşkanı onaylasın

Güncelleme Tarihi:

Listeyi yeni cumhurbaşkanı onaylasın
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 17, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Sezer dün kendisine kabine listesini sunmak isteyen Başbakan Erdoğan’a, "Hiç listeyi çıkarmaya gerek yok. Bunu yeni Cumhurbaşkanına sunmak çok daha isabetli olacaktır" dedi. Durumu "Benim için de sürpriz oldu" diye açıklayan Erdoğan, Sezer’in tavrını yeni cumhurbaşkanına bir jest olarak yorumladı.

CUMHURBAÅžKANI Ahmet Necdet Sezer, BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan’ın dün kendisine sunmak istediÄŸi kabine listesini, "Yeni CumhurbaÅŸkanı onaylasın" diyerek hiç bakmadan geri çevirdi. ErdoÄŸan, Sezer’in, "Hiç listeyi çıkarmaya gerek yok" sözleri üzerine, yeni kabine listesini hiç cebinden çıkarmadan toplam 18 dakika kaldığı Çankaya Köşkü’nden ayrıldı.               Â

SÃœRPRÄ°Z OLDU

Erdoğan, çıkışta yeni kabineyi açıklamasını bekleyen gazetecilere Sezer’in bu tavrını "Benim için de sürpriz oldu" diye aktardı. Erdoğan, Sezer’in tavrı için, "Onaylamama demeyin, bu yanlış bir anlayış olur. Sayın Cumhurbaşkanımız burada, haddimi aşmış olmayayım, ’Yeni cumhurbaşkanına bir nezakette bulunmuştur’ diye düşünüyorum" dedi. Sezer’in tavrını yeni Cumhurbaşkanı’na yönelik ’jest’ olarak niteleyen Erdoğan, gülümseyerek "Gayet olumlu, müspet bir davranış" diye konuştu.

LİSTEYİ HİÇ ÇIKARMA

Erdoğan, Sezer ile dün saat 15.30’daki randevusundan ayrılırken Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı’nın kısa bir süre önce kendisini 60. hükümeti kurmakla görevlendirdiğini anımsatarak, şöyle dedi:

"Ben de bir çok istişarelerden ve müzakerelerden sonra listemi hazırladım ve sayın Cumhurbaşkanımıza sunmak üzere bugün (dün) huzurdaydım. Fakat listemi daha sunmadan ’Hiç listeyi çıkarmaya gerek yok. Bunu yeni Cumhurbaşkanına sunmak çok daha isabetli olacaktır. Zaten süre daraldı, bu kısa süre içerisinde bunu ben değil yeni Cumhurbaşkanı alsın’ diyerek listemizin onanması yeni Cumhurbaşkanına kalmıştır."

Ä°STÄ°KRAR KABÄ°NESÄ°
/images/100/0x0/55ea735cf018fbb8f880c61b


Erdoğan, Sezer’in listeye hiç bakmadığını da belirterek, "Görmedi hiç" dedi. Sezer ile görüşmelerinin son derece olumlu geçtiğini de belirten Erdoğan, Sezer ile arasındaki görüşmenin detaylarının kendilerinde kalması gerektiğini belirterek, "Çünkü onların bir mahremiyeti var" dedi.

24 BAKANLIK

Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine, bakanlık sayısının 2 devlet bakanlığı artışıyla Başbakanlık dışında 24 olacağını söyledi. Bakanlıklar arasında görev alanlarıyla ilgili kaydırmalar olacağını, bunlar için gerekli düzenlemelerin hazır olduğunu da belirten Erdoğan, değişikliğe uğrayacak bakanlıkları da, "Kültür ve Turizm, Enerji, Çevre ve Orman, Dış Ticaret ve Gümrük" diye saydı. Erdoğan, yeni kabinesi için, "Daha çok istikrarı hedefleyen bir kabine" ifadesini de kullandı.

HEYECAN Ä°YÄ°DÄ°R

Erdoğan, "Heyecanlı bekleyişin süreceğini" belirterek, "Kaç yeni bakan ile tanışacağız" diye soran bir gazeteciye, "Heyecan çok iyi bir şeydir" yanıtını verdi.

Erdoğan, bir gazetecinin, "Bakanlarla ilgili bir süre daha kulislerde dolaşan isimleri vermeye devam edeceğiz" sözlerini, "Her zaman yazıyorsunuz zaten, ben de sizden esinlenerek bu hazırlıkları yaptım" esprisiyle yanıtladı. Erdoğan, medyada yer alan tahminlerin doğruluğunun sorulması üzerine de, "O kadar çok tahmin olduktan sonra isabet edenler olur. Diyorum ya ben de sizden esinleniyorum. Hayırlısı olsun" diye konuştu.

PÄ°YASALAR TOPARLANIR

Erdoğan, piyasalarda yaşanan dalgalanmalara ilişkin de, "Bunlar bildiğiniz gibi ABD’deki son gelişmeler bizim piyasalarımızı da olumsuz istikamette etkilemiştir. Ama ben inanıyorum ki kısa zamanda piyasalarımız bunu hazmedip toparlanmasına devam edecektir" dedi.

18 dakika sürdü

BAÅžBAKAN
Erdoğan, saat 15.30’da Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne gitti. Ancak Sezer listeyi kabul etmeyince Erdoğan’la görüşmesi 18 dakikada bitti. Erdoğan ardından gazetecilerin karşısına çıktı. Açıklamaları sırasında zaman zaman gülerek ’keyfinin kaçmadığı’ mesajını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!