71 yaşında sınıf başkanı

Güncelleme Tarihi:

71 yaşında sınıf başkanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2001 11:24

Aydın`ın Nazilli İlçesi`nde, 71 yaşındaki Saniye Çetin, mahallesinde okuma yazma bilmeyenleri toplayarak kurs açılmasını sağladı. Saniye Nine, ayrıca 'sınıf başkanı' da seçildi.

Haberin Devamı

Nazilli Kaymakamı Salih Keser, 4 çocuk ve 7 torun sahibi Saniye Nine`nin, Karaçay Mahallesi`nde okuma yazma bilmeyen 16 kişiyi toplayarak sınıf açılmasını sağladığını söyledi. 

Keser, Saniye Nine`yi bu örnek hareketinden dolayı kutladığını ve sınıf başkanı seçildiği için tebrik ettiğini belirterek, elini öptü ve çeşitli hediyeler verdi. 

Kaymakam Keser, Nazilli`de okuma yazma öğrenmek için kurs açılmasını isteyen yaşlı ve gençlerin sayısında artış gözlendiğini vurgulayarak, okuma yazma bilmeyen vatandaşları açılan kurslara davet ettiklerini kaydetti. 

Nazilli Halk EÄŸitim Merkezi Müdürü Ä°brahim Ethem AvcıoÄŸlu da,  'Ulusal EÄŸitime Destek Kampanyası' kapsamında 5 ayrı yerde kurs açtıklarını bildirdi. AvcıoÄŸlu, 90 saat sürecek kurslara 76 kiÅŸinin devam ettiÄŸini, talep karşısında yeni kurslar açacaklarını sözlerine ekledi.Â
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!