Genel başkan benim

Güncelleme Tarihi:

Genel başkan benim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2007 00:00

Demokrat Parti’nin (DP) seçim yenilgisinin ardından aynı gece genel başkanlıktan istifa ettiğini açıklayan Mehmet Ağar, dün sürpriz bir çıkış yaparak Genel İdare Kurulu’na (GİK) "Kongreye kadar genel başkan benim" mesajı gönderdi. Ağar, olağanüstü kongrenin ertelenmesi girişimlerine karşı çıktı.

Ağar "Genel Başkan" sıfatı ile gönderdiği mesajında, toplantıya sağlık nedenleri ile katılamadığını belirterek, şunları kaydetti: "Seçim akşamı ortaya koyduğum iradenin hukuki anlam kazanması ancak bir genel kurul, büyük kongre sonucu olacağı açıktır. Bu nedenle fiilen ve hukuken genel başkanlık görevini kongre bitimine kadar sürdüreceğim tabiidir. Tarafıma ulaşan çok sayıda büyük kongre delegesi, il başkanlarının olağanüstü büyük kongre taleplerini değerlendirmesi doğru olacaktır. Kararın genel idare kurulundan çıkarılmasının uygun olacağını düşünüyorum" Ağar, gönderdiği yazıda DP Genel Başkanlığı unvanını kullandı. Ağar’ın kongreye kadar genel başkanlık görevine devam edeceği, ancak kongrede genel başkanlığa aday olmayacağı belirtildi. Kulislerde, Ağar’ın bu tavrı ile kongrenin Mayıs 2008’de yapılması ve bu süreçte, kendisine yakın olan delegelerin değiştirilmesini planlayan ekibi zora düşürdüğü konuşuluyor. Kongrenin olağanüstü toplanmasının Ağar’ın istediği bir "emanetçiyi" partinin başına getirmesi anlamı taşıdığı ileri sürülüyor.

DP’nin GİK toplantısında Olağanüstü Kongrenin 17-18 Kasım tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Oylamada 22 kabul, 7 ret oy kullanıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!