Türkler K. Irak’a girmeden bize danışır

Güncelleme Tarihi:

Türkler K. Irak’a girmeden bize danışır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2007 00:00

Washington’da Ulusal Basın Kulübü’nde konuşan ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Casey, Hürriyet’in Kuzey Irak’a olası operasyona ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı: Türk müttefiklerimizin, böyle bir hareketten önce bizimle kapsamlı bir biçimde danışmalarda bulunacaklarına gerçekten inanıyorum.

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı General George Casey, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, PKK’ya karşı bir operasyon için Kuzey Irak’a girmeden önce Pentagon ile danışmalarda bulunacağına inandığını söyledi. Washington’daki Ulusal Basın Kulübü’nde konuşan Casey, Hürriyet’in, PKK’ya karşı olası bir askeri operasyon konusunda yönelttiği soruya şu karşılığı verdi: "Türk müttefiklerimizin, böyle bir hareketten önce bizimle kapsamlı bir biçimde danışmalarda bulunacaklarına gerçekten inanıyorum." Casey, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı olmadan önce, Irak’ta "Çok Uluslu Güç Komutanı" görevinde bulunmuştu.

DENGEMİZ BOZULDU

Casey, altı yıldır devam eden savaşların ABD Kara Kuvvetleri’nin dengesini bozduğunu ifade etti. Casey, Irak’ta başarının mümkün olduğunu, ancak askerler olarak sınırlarının bulunduğunu belirtti. Casey, gelecek dönemde, dünyanın, devletler ve "devlet olmayan aktörler" arasındaki çatışmalara sahne olacağını da kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!