Özü sözü birdir

Güncelleme Tarihi:

Özü sözü birdir
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 16, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün bir basın toplantı düzenleyerek, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına destek verdi. "İyi niyet sahibi herkes bilmelidir ki Sayın Gül’ün özü ve sözü birdir" diyen Erdoğan’ın bu sözleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, cumhurbaşkanının cumhuriyet ilkelerine "Sözde değil özde bağlı olması gerektiği" sözlerini çağrıştırdı.

Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

KARDEŞİM      Â

Adayımız Sayın Gül’e inanıyor ve güveniyoruz. Abdullah Gül kardeşim bilgisi, tecrübesi, donanımı, kariyeri ve karizması, içeride ve dışarıda gördüğü yüksek itibar ve hüsnü kabul ile bu yüce makamı layıkıyla temsil edebilecek bir devlet adamıdır. Anayasada belirtilen nitelikleri taşımanın yanında bu kişisel özellikleri nedeniyle de Cumhurbaşkanlığı için ideal bir adaydır. İyi niyet sahibi herkes bilmelidir ki Sayın Gül’ün özü ve sözü birdir.

TARAFSIZ

İhtiyaç ve hassasiyetlerini iyi bildiği kurumların eşgüdüm ve uyum içinde çalışmalarına katkıda bulunacaktır. Seçildiği takdirde kendisine destek verenler kadar vermeyenleri da kucaklayacağından, tarafsızlık ilkesine uygun şekilde hiçbir ayrıma gitmeden herkesi bir bütün olarak temsil edeceğinden kimse şüphe duymamalıdır. Telefonla görüştüğümüz yurtdışındaki bütün dostlarımızdan, siyasi liderlerden de aldığımız hep takdirdir, buna yönelik memnuniyettir.

TERCÄ°H

Hiç kimse ne bir bayanın ne bir erkeğin giyim kuşamını kendi arzusuna göre şekillendiremez. Her bayanın bu bireysel tercihidir. Herkesin saygı duyması gerekir. Siz eğer saygı duymaz, spekülasyonlar yaparsanız, kadın hakları noktasında o bayana saygısızlık yapmış olursunuz. Nasıl bir bayan başını açma hakkına sahipse bir diğeri örtme hakkına sahiptir, kimse ona müdahale edemez. Anayasa, yasa ve uygulamalar açık net ortada. Türkiye pistin ucuna kadar gelmiş bir jet uçağı konumundadır. Büyük bir sıçramanın eşiğinde bulunuyoruz. Ben önümüzde hiçbir engel tanımıyorum. Bu, bizim de yeni seçilecek Cumhurbaşkanından talep ve beklentilerimizdir. Biz Sayın Gül’ün bu beklentilerimizi karşılayacağına da inanıyoruz.

TEK ENGEL
/images/100/0x0/55ea9a4af018fbb8f88abd04

Hızımızı yavaşlatacak tek engel toplum barışımızı bozmaktır. Bu kritik engel konusunda hepimize düşen sorumluluklar var. Birlik ve beraberliğimizi her şeyin üzerinde tutmak mecburiyetindeyiz. Ben buna büyük uzlaşma diyorum. Siyasi aktörler milletin verdiği yetki kadar söz sahibi olabilir.

DAYATMA OLUR

Uzlaşma, halkın verdiği yetki çerçevesinde karşınızdakiyle konuşup ortak akıl oluşturmaktır. Aksi halde halkın verdiği belli miktarda yetkiyle çok daha fazla yetki verdiği gruba dayatacaksınız, bu uzlaşma olmaz, dayatma olur. Yüzde 47 oy verilen parti gelip sizlerle konuşmak isterken randevu talebine cevap vermezseniz bunun adı uzlaşma için arayış olmaz.

SAHÄ°BE TESLÄ°M

Sayın Gül geçen dönem, son gece de aynı şeyi söylemişti. ’Bu sizin hakkınız, siz layıksınız’ demişti. Ben de, ’Bu yola çıkarken bazı ilkelerim var, birincisi partimizi dünya markası haline getirip hizmet sürecini süratle sürdürmek, şu anda ilk sınavdayız, bu sınavı başarıyla vermek istiyoruz’ dedim. Arkadaşlarımız da ’Siz olmayacaksanız biz Sayın Gül’ü görmek istiyoruz’ dediler. Bundan dolayı hayırlı olsun dedik. Kamuoyunda da oluşan bir hava var, bunu herkes gördü. Cumhurbaşkanlığını güçlü bir tabana oturtmamız gerekir. Bu hakkı da sahibine teslim etmem gerekir.
/images/100/0x0/55ea9a4af018fbb8f88abd06


Atatürk’ün annesinin ve eşinin giyimine bak

Erdoğan, Gül’ün eşinin başörtülü olması konusundaki sorular üzerine de şunları söyledi: "Yeri geldiğinde annem, teyzem böyle giyiniyor diyor. Bunu niye söylüyorsun. Madem annenin, ninenin böyle giyinmesinden memnunsun, bunu gündeme getirme. 1. Cumhurbaşkanımız Atatürk’ın eşine, annesine bakın. Örnek alacaksan Atatürk’ün eşi nasıl giyiniyor, ona bakarsın, o da size bir ders olur. Herhangi bir yanlış sözkonusu değil."

Atatürk’ün eşi Latife Hanım, bulunduğu ortama göre zaman zaman başı açık, zaman zaman da kapalı olurdu. Kız kardeşinin ve annesinin de başları kapalıydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!