Laiklik için kaygı duymayın

Güncelleme Tarihi:

Laiklik için kaygı duymayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2007 00:00

AKP’nin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, kurumların hassasiyetlerini iyi bildiğini vurgulayarak, "Laikliğin korunması temel ilkemdir. Bazılarının kaygılarını gidermek için diyorum ki, siz kaygı duymayın" dedi.

Haberin Devamı

Gül'den Erdoğan'a: Sizin hakkınızdı

30 Ağustos resepsiyonuna eşiyle birlikte katılıp katılmayacağı sorusunu, "Bunları konuşuruz" diyerek geçiştiren Gül, şu mesajları verdi:

SÖZÜMÜ TUTTUM

Seçimlerden sonraki basın toplantımda, ’Seçim meydanlarındaki mesajları görmemezlik edemeyiz’ demiştim. Benim adaylığım meydanlarda büyük kitleler tarafından destek gördü. Bu sözümüzü yerine getirmek ve dürüstlüğümüz göstermek için seçim sonrası derin bir şekilde düşündüm. İstişarelerden sonra millete meydanlarda verdiğimiz sözü tutmak için adaylığımı koyma kararı verdim. Bu dürüstlüğün icabıdır. Halka verdiğim sözü tutmak durumundaydım.

SİYASET DIŞIYIM

Tarafsızlık kesinlikle ilkem olacaktır. Bundan kimsenin tereddüt etmemesini özellikle rica ediyorum. Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olacaktır. Siyasi kimliğini bırakacaktır. Herkese eşit mesafede olacağım. Hakkımda çok şey yazıldı, yorum yapıldı. Hepsini de açık toplumun bir gereği olarak iyi niyetle yapılmış değerlendirmeler olarak görüyorum, hepsi geride kalmıştır.

HASSASIM

Devlet organlarının düzenle çalışması temel hassasiyetim olacaktır. Kurumların hassasiyetini gayet iyi biliyorum, en önemli görev ve toplantılarda bulundum. Amacımız devletimizi, milletimizi güçlendirmek olacaktır. Tüm kurumlar arasındaki uyumu en iyi şekilde sağlamak temel görevim olacaktır.

YARDIMCI OLURUM

Anayasanın temel ilkesi olan laikliğin korunması temel ilkemdir. Bu konuda hiç kimsenin kaygı duymasına gerek yok. Bazılarının kaygılarını gidermek için diyorum ki, siz kaygı duymayın, laiklik prensibi Anayasanın bir prensibidir, bütün bunları korumak cumhurbaşkanının görevi olacaktır. Atatürk’ün öngördüğü çağdaş medeniyet seviyesine çıkmak hedefim olacaktır. AB hedefi doğrultusunda hükümetimize yardımcı olmak benim görevim olacaktır.

KUCAKLARIM

Eğer seçilirsem, tam bir tarafsızlık içinde, tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak, büyük bir titizlik içinde anayasamızın rehberliğinde görevimi yapacağıma herkesin emin olmasını istiyorum. Şayet seçilirsem CHP ile de yakın işbirliği içinde olacağım, herkese eşit mesafede olacağım. Dışişleri Bakanlığı tecrübem, dünya gerçeklerini çok yakından bilen kişi
/images/100/0x0/55eb24faf018fbb8f8ae2450
olmam bana bir avantaj verecektir. Allah mahcup etmesin.

Kılavuzum Anayasa

Seçilirsem Anayasa’yı takip edeceğim, Anayasa kılavuzumuz olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu ilkeleri korumak, güçlendirmek temel hedefim olacaktır. Cumhurbaşkanı devletin başıdır, devletin birliğini temsil eder, Anayasa’nın uygulanmasını gözetir. Bu ilkeden hareket edeceğim. Milletin bölünmezliğini korumak için sonuna kadar çalışacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!