16 bakan değişiyor

Güncelleme Tarihi:

16 bakan değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2007 00:00

Yarın yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Sezer’e sunması beklenen Başbakan Erdoğan’ın 16 bakanı değiştireceği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'IN CEBİNDEKİ BAKAN LİSTESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın kabinede büyük çapta değişikliğe gideceği belirtilirken, AKP kulisleri, "kabinenin üçte ikisi, yani 16 bakanın değişeceği" iddialarıyla çalkalanıyor. Erdoğan, dün gün boyu yeni bakanlar kurulu listesi üzerinde çalışırken, kulislere de şu bilgiler sızdı:

ENERJİYE YENİ MODEL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın "Enerji" ve "Maden" diye iki ayrı bakanlığa bölünebileceğinden söz ediliyor. Bunun olmaması halinde ise Enerji için Başbakanlık’ta bir "koordinatörlüğün" oluşturulacağı, bir Başbakan Yardımcısı’nın bu işle görevlendirilebileceği de belirtiliyor.

KÜLTÜR’E GÜNAY

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da ikiye bölünüp, Kültür’e Ertuğrul Günay’ın atanabileceği ifade edilirken, Turizm için de bu dönem Antalya’dan milletvekili seçilen Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in adı geçiyor. Cemil Çiçek’in ise Başbakan Yardımcısı yapılabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

ARINÇ DA KABİNEYE

Bülent Arınç’ın adı, Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanlığı için geçerken, Zafer Çağlayan’ın adı Sanayi’ye, Mehmet Sağlam’ın adı Milli Eğitim’e geçiyor. Yeni bakan olabilecek isimler arasında Faruk Çelik, Edibe Sözen, Nükhet Hotar, Hayati Yazıcı, İdris Naim Şahin ve Dengir Mir Mehmet Fırat da bulunuyor.

MİLLİ GÖRÜŞ TASFİYE

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün yerini koruyabileceği gibi bir son dakika sürpriziyle değişebileceğinden söz edilirken, yeni kabinede de "Milli Görüş" çizgisinden gelen isimlerin yok denecek kadar azalacağı da savunuluyor.

EKONOMİYE ABİ

Ekonomiye "abi" modeli geliyor. Ekonominin "Abi"si son dakika sürprizi yaşanmaması halinde, Başbakan Yardımcısı yapılması beklenen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan olacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Orman Bakanı Osman Pepe, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun da kabine dışı kalabilecekleri kulislerde öne sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!