İnternet dolandırıcısı 7 kişi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İnternet dolandırıcısı 7 kişi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2007 14:20

Adana ve Antalya'da, internet üzerinden banka dolandırıcılığı yapan zanlılara bilgi sağlayan ve sahte kredi kartı hazırladıkları iddia edilen 7 zanlının gözaltına alındığı bildirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, daha önce 4 müştekinin banka hesaplarından toplam 207 bin YTL dolandırdıkları iddiasıyla tutuklanan 14 sanığa, internetten banka hesapları bilgileri sağladıkları iddia edilen 7 zanlı, Adana ve Antalya'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

“Hacker” olarak adlandırılan A.K, İ.Ç, H.A, T.K, Y.U, M.S. ve B.Y.B'nin, aynı zamanda edindikleri bilgilerle sahte kredi kartı hazırladıkları da belirtildi.

Zanlılardan 3'ünün, ismi açıklanmayan bir kişinin banka hesabından 10 bin dolar çekmek isterken suç üstü yakalandığını belirten yetkililer, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda kredi kartı, kredi kartı sahiplerine ait bilgiler, 2 sahte kredi kartı, 3 adet kredi kartı kopyalama cihazı, şifrematik cihazı, 8 adet sahte nüfus cüzdanı, 5 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, çeşitli bankalara ait 2 adet POS cihazı ve 11 bin 750 ile 900 ABD Doları ele geçirildiğini ifade ettiler.

Yetkililer, zanlıların sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceğini bildirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!