Hoca’ya da gömlek dikiyor, papaza da

Güncelleme Tarihi:

Hoca’ya da gömlek dikiyor, papaza da
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2007 00:00

Ismarlama gömlek diken Murat Zeren (36), fotoğraflara bakarak, göz kararı diktiği gömleklerde provalı dikim ustalığını yakalıyor. Bu özelliğiyle hiç görmediği Fethullah Gülen’e iki yılda 20 gömlek diken Zeren, müşterileri arasında birçok Süryani papazın, şarkıcı Müslüm Gürses’in ve milletvekillerinin de olduğunu söylüyor.

BAKIRKÖY Ticaret Lisesi’nde okurken, okulu bırakarak, bir dönem Vakko’nun gömlek ustası olan babası Halil Zeren’in yanında çalışmaya başlayan Murat Zeren, iki yıl önce bir müşterisinin isteğiyle fotoğraflarına bakarak Fethullah Gülen için gömlek dikti. Zeren, göz kararı diktiği gömlek çok beğenilince, Gülen için iki yılda 20 gömlek daha dikti. Bu arada Zeren’in adı "Gülen’in gömlekçisi"ne çıktı. Gömlek tasarlarken kişinin boynuna göre yaka modeli belirlediğini söyleyen Zeren, bir gömleği ortalama dört saatte dikiyor. Ismarlama gömleğin az ve öz yapılması gerektiğini savunan Zeren, bir ayda en fazla 250 gömlek üretiyor. Zeren’in Bakırköy’deki dükkanında gömlek diktirmek isteyenler kumaşı kendileri götürürse 50-75 YTL ödüyorlar. Kumaş da dahil olduğunda fiyat 75-125 YTL arasında değişiyor. Takdir edilmenin kendisi için gıda olduğunu belirten Zeren, "Usta çok güzel olmuş, eline sağlık, denmesi bizim için paradan daha önemli" diyor.

Ailesi Mardin’den İstanbul’a göçen Murat Zeren’in müşterileri arasında, milletvekilleri Rıdvan Budak, Nurettin Aktaş, Muzaffer Gülyurt, Veli Seyda, gazeteci Ekrem Dumanlı ve Fehmi Koru ile arabesk şarkıcısı Müslüm Gürses de yer alıyor. Zeren, dini ritüellerine uygun gömlek giyen Süryani papazlara da gömlek diktiğini söylüyor. Bir papaza diktiği gömleğin çok beğenilmesi üzerine, Türkiye’de ve yurt dışında birçok papaza ve bir kardinale gömlek diken Zeren, yurt dışı siparişlerini telefonla alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!