Orgeneral İsmail KOÇMAN'ın biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Orgeneral İsmail KOÇMANın biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 11:55

1. Ordu Komutanlığı'na atanan Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman'ın özgeçmişi şöyle:

Orgeneral İsmail Koçman, 1943 yılında Sakarya-Karasu'da doğdu. 1962 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1963 yılında Topçu Okulu'ndan mezun oldu.

1973 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde takım, bölük ve batarya komutanlığı yapan Orgeneral Koçman, 1975 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu.

Kurmay subay olarak Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Güvenlik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay Teşkilat ve Eğitim Daire Kurs Şube Müdürlüğü, Maltepe Askeri Lisesi Komutanlığı, 2'nci Piyade Tümen 197'nci Piyade Alay Komutanlığı, 1'inci Ordu Personel Başkanlığı, 8'inci Kolordu Kurmay Başkanlığı ve 28'inci Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Tuğgeneralliğe 1992 yılında terfi eden Orgeneral Koçman, tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Eğitim Daire Başkanlığı ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Tümgeneralliğe 1996 yılında terfi eden Orgeneral Koçman, tümgeneral rütbesi ile Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı ile Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerinde bulundu, 2000 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 9'uncu Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevlerini yürütmesinden sonra, 2004'te orgeneralliğe terfi ederek, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı oldu.

Geçen yıl 3. Ordu Komutanlığı'na getirilen Orgeneral Koçman, 30 Ağustos 2007 itibariyle de 1. Ordu Komutanlığı'na atandı.

Neriman Koçman ile evli olan Orgeneral Koçman'ın bir çocuğu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!