Korgeneral Hasan AKSAY'ın biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Korgeneral Hasan AKSAYın biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 11:52

Harp Akademileri Komutanlığı'na atanan Korgeneral Hasan Aksay'ın özgeçmişi  şöyle:

Aksay, 1947 yılında İzmir-Ödemiş'te doğdu, 1967 yılında Hava Harp Okulundan, 1968 yılında ise Uçuş Okulundan mezun oldu.

1979 yılına kadar Hava Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde taktik av ve keşif pilotluğu yapan Aksay, 1981 yılında Hava Harp Akademisinden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak 4. Ana Jet Üs 141. filoda eğitim subaylığı, harekat subaylığı ve filo komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliğinde Koordinasyon Şube Harekat Subaylığı ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Ottowa Askeri Ateşeliği, 6. Ana Jet Üs Komutanlığında Kontrol Heyet Başkanlığı ile Harekat Komutanlığı ve 2. Taktik Hava Kuvvet Harekat Başkanlığı görevlerini yürüttü.

1994 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Aksay, tuğgeneral rütbesi ile 8. Ana Jet Üs Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Plan Harekat Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Aksay, 1998 yılında tümgeneralliğe terfi ederek, bu rütbe ile 1. Taktik Hava Kuvvet Komutan Yardımcılığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı görevlerini yürüttü. Aksay, 2002 yılında korgeneralliğe terfi ederek Hava Eğitim Komutanlığı, 1. Taktik Hava Kuvvet ve 6. Birleşik Hava Harekat Merkezi (CAOC) Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Aksay, Harp Akademileri Komutanlığı görevine atandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Aksay, İngilizce biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!