Korgeneral Necdet ÖZEL'in biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Korgeneral Necdet ÖZELin biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 11:43

Haberin Devamı

Ege Ordusu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Necdet Özel'in özgeçmişi ise şöyle:

Özel, 1950 yılında Ankara'da doğdu. 1969 yılında Kara Harp Okulundan, 1970 yılında Piyade Okulundan mezun oldu.

1978 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Özel, 1980 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Plan ve Harekat Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği İşlem ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde Proje Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği, Kara Harp Okulu Kurmay Başkanlığı ve 9. Piyade Tümen 17. Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1995 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Özel, 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Eğitim Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İç Güvenlik Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı

Özel, 1999 yılında tümgeneralliğe terfi etti ve 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2003 yılında korgeneralliğe terfi eden Özel, 7. Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Özel, Ege Ordusu Komutanlığı görevine atandı.

Evli ve bir çocuk babası olan Özel, İngilizce biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!