Orgeneral Aydoğan BABAOĞLU'nun bityografisi

Güncelleme Tarihi:

Orgeneral Aydoğan BABAOĞLUnun bityografisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 11:40

Haberin Devamı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Babaoğlu'nun özgeçmişi ise şöyle:

Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 1944 yılında Samsun'un Havza ilçesinde doğdu. 1964 yılında Hava Harp Okulu'ndan, 1965 yılında uçuş okulundan mezun oldu.

1974 yılına kadar Hava Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli birliklerde filo kol uçuculuğu yapan Orgeneral Babaoğlu, 1976 yılında Hava Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından Kurmay Subay olarak 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda kol uçuculuğu, Eğitim ve Harekat Subaylığı ile Filo Komutanlığı, Hava Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, İtalya Napoli'de Güney Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanlığı (AIRSOUTH) Plan Prensipler Başkanlığı'nda Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Plan Harekat Dairesi'nde Şube Müdürlüğü, 4. Ana Jet Üs Harekat Komutanlığı ve Kontrol Heyet Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Haberin Devamı

1991 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Babaoğlu, tuğgeneral rütbesi ile 6. Ana Jet Üs Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Plan Program Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1995 yılında tümgeneralliğe terfi eden Orgeneral Bababoğlu, tümgeneral rütbesi ile Hava Kuvvetleri Personel Başkanlığı ve Hava Harp Okulu Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1999 yılında korgeneralliğe atanan Babaoğlu, bu rütbe ile Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı ve Genelkurmay Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2005'te orgeneralliğe terfi etti ve Harp Akademileri Komutanlığı görevine atandı. Orgeneral Babaoğlu, 30 Ağustos 2007 tarihinden itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na getirildi.

Ayşe Dilek Babaoğlu ile evli olan Orgeneral Aydogan Babaoğlu'nun iki çocuğu bulunuyor.

Orgeneral Babaoğlu İngilizce biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!