CHP’ye göre AKP 6’lısı

Güncelleme Tarihi:

CHP’ye göre AKP 6’lısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2007 00:00

  • Tarikatlar
  • İmamlar
  • 2. Cumhuriyetçiler
  • Kürtler
  • Rüşvet
  • ABD
  • CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından hazırlanan "seçim raporu"nda AKP’nin seçimleri "tarikat", "imamlar", "rüşvet" ve ABD desteğiyle kazandığı iddia edildi. Dün toplanan PM toplantısına sunulan ve MYK raporunda, şu görüşlere yer verildi:

    İkinci cumhuriyetçilik söylemi, resmi ideolojiye dönüştürüldü. Sayıları az, ancak medya üzerinde etkinlikleri yüksek olan ikinci cumhuriyetçiler beyinleri yıkadı.

    Son 5 yılda Türkiye’nin devlet kurumlarına, ticaretine, eğitimine ve medyasına derin bir şekilde sızmış, adeta onları kuşatmış olan tarikatların (ABD’ye sığınmış olarak faaliyetlerini sürdüren -Fethullah Gülen- tarikat da dahil olmak üzere) AKP iktidarına yönelik desteği yoğunlaştı. Bu destek, seçime 10 gün kala büyük medya manşetleri ile toplumun kafasına kazındı.

    ABD’nin Irak’a müdahalesi sürecinde AKP iktidarının izlediği teslimiyetçi politika ve AB ile ilişkilerimizde hükümetin ulusal çıkarlarımızla örtüşmeyen titrek duruşu, belirli Batılı odakların AKP iktidarına yönelik desteklerini daha da tırmandırdı.

    Terör karşısında inisiyatifi ABD ve Kuzey Irak’ın insafına terk eden iktidar, ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinde kafa karıştırıcı mesajlarla halkı yanıltarak, tarikatçı cemaat ve aşiret ilişkilerinden de yararlanarak çok yaygın bir destek sağladı. AKP’ye destek, giderek büyük kentlerin varoşlarında yaşama tutunmaya çalışan Kürt kökenli yurttaşlarımız arasında da yaygınlaştı.

    Halkımızın dini duygularının sömürülmesi, cami hocalarının önemli bölümünün AKP propagandasında aktif rol üstlenmesi ile dinine bağlı Anadolu insanı üzerinde etkinlik sağlandı.

    Partilerin seçim harcamaları denetlenemedi. AKP’nin metropol belediyeler düzeyinde son iki yıldır uyguladığı hane halkına gıda ve kömür desteği, seçim kampanyası döneminde katlanarak artırıldı. Seçim rüşveti niteliğindeki gıda torbaları ile seçmene para dağıtılmasına göz yumuldu.
    Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!