70 yıldan beri nişanlı olan çiftin mutlu sonu

Güncelleme Tarihi:

70 yıldan beri nişanlı olan çiftin mutlu sonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Safinaz'la Temel nihayet evleniyor

Dünyanın en çok sevilen çizgi roman kahramanları arasında olan Temel Reis ile nişanlısı Safinaz, sonunda muratlarına eriyorlar. Tam 70 yıldan bu yana nişanlı olan çift, Kabasakal'a rağmen nihayet evlenmeye karar verdiler.

Merkezi Londra'da bulunan ‘‘Temel Reis’’in yayımcısı Ocean Comics şirketi, okuyuculardan gelen genel istek üzerine, şubat ayında yayınlanacak olan özel ‘‘düğün’’ sayısında 70 yıllık nişanlılığa son vereceklerini açıkladılar. 1929 yılından beri ıspanak yiyerek başta amansız rakibi Kabasakal olmak üzere tüm rakiplerini tek vuruşta yere seren sempatik Temel Reis'le Safinaz'ın evlilik ilanı, tüm dünyada da büyük heyecana neden oldu.

Öte yandan Temel Reis'in Kabasakal'ı mat ederek Safinaz'la gerdeğe girmesi, çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Spekülasyonlardan bir tanesi, Temel Reis'in Safinaz ile evlendikten sonra narsist yanının ortaya çıkacağı, Safinaz'ın bu yüzden bunalıma düşeceği ve kocasını Kabasakal'la aldatacağı yolunda...

İngilizce aslı ‘‘Popeye’’ olan Temel Reis, ilk kez 1929 yılında E. C. Segar'ın ‘‘Thimble Theater’’ adlı dizisinin kahramanları arasında göründü. E. C. Segar, ıspanak yiyince kendisini Herkül gibi çok güçlü hisseden bu sevimli çizgi roman kahramanı sayesinde kısa sürede tüm dünyada ünlendi. Dünyanın pek çok ülkesinde yayımlanan çizgi romanın daha sonraları çizgi filmi de yapıldı.

Yıllarca ‘‘maço’’ kişiliğiyle maceradan maceraya koşan temel Reis, 1980'li yılların sonunda biraz ‘‘yumuşatıldı’’. maço kişiliğinden sıyrılan Temel Reis, sık sık kaba kuvvete başvurmaktan vazgeçti ve kadınlara karşı olan ayrımcı tavırlarından uzaklaştı. Bu arada eskiden son derece ‘‘pasaklı’’ olan Safinaz da derli toplu, hanım hanımcık bir kız haline geldi, hatta aerobik salonu bile açtı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!