7 yıllık diş hekimi bekçi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

7 yıllık diş hekimi bekçi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 11:45

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Merkezi'nde geçici işçi kadrosuyla 7 yıl diş hekimliği yapan Mehmet Mehdi Satar, bekçi olarak görevlendirildi.

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 1992 yılında mezun olan 6 çocuklu Satar (51), Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sağlık Merkezi'nde 7 yıl boyunca diş hekimliği görevini yürüttü. Yaklaşık 6 ay önce kendisine gönderilen “Görülen lüzum üzerine Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (DİSKİ) bağlı Gözeli Su Deposu'nda bekçi olarak görevlendirildiniz” yazısı üzerine Satar, atandığı bekçi kadrosunda çalışmaya başladı.

Satar, Sağlık Merkezi'nde günde yaklaşık 60 hastaya baktığını söyledi. Merkezdeki görevini çok sevdiğini ve insanlara hizmet ettiği için mutlu olduğunu kaydeden Satar, bekçi olarak atanmasına, merkezdeki çalışma arkadaşlarının da karşı çıkıp, kendi aralarında imza topladıklarını bildirdi. Satar, arkadaşlarının girişiminin de sonuçsuz kaldığını belirtti.

Bekçi olarak görevlendirilmesi nedeniyle ilk zamanlarda uykusuz günler geçirdiğini, strese girdiğini ifade eden Satar, şöyle dedi: “Psikolojim bozuldu. Görülen lüzum üzerine beni bekçi olarak görevlendirdiler. Daha önce hastalar için faydalı olurken, şimdi beni bir köşeye attılar. Merkezde halka daha faydalı olabilirdim. O kadar yıl hizmet verdim. Şimdi bu durumu yaşıyorum. Hekim olarak bekçilik görevini yapmak, çok zor geliyor. Ben yolsuzluk yapmadım, suç işlemedim. Neden böyle yapıldı anlayamadım. Bana haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bana bunları yaşatmaya hakları yok. Yazı geldikten sonra gidip nedenini sordum. Bana 'Seninle herhangi bir problemimiz yok. Böyle bir karar alınmış. Biz de uyguluyoruz' dediler. Gelsinler bana desinler 'Sen bu suçu işledin. Bu haksızlığı yaptın' o zaman ikna olurum. Ama gerekçesini söylemiyorlar.”

“PERFORMANSI DÜŞMÜŞTÜ”

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdür Vekili Yaşar Sarı ise Mehdi Satar'ın 1998 yılında geçici işçi statüsünde işe alındığını ve 2005 yılına kadar Sağlık Merkezi'nde değerlendirildiğini söyledi. Merkezde Satar'dan verim alınamadığı ve hastalara karşı olumsuz davranışlar sergilediği için başka bir birimde görevlendirildiğini kaydeden Sarı, şöyle konuştu:

“Satar hakkında şikayetler vardı. İş konusunda disiplinsizlik gösterdi. Bir hastanın dişini çekerken, çenesini kırmış. Başka bir hastada parça kalmış. Satar'ın performansı düşmüştü ve merkezde huzursuzluk vardı. Bu konuda Diş Hekimleri Odası da uyarmış. Bu problemlerden dolayı kendisi başka bir yerde görevlendirildi. Satar'ın herhangi bir hak kaybı söz konusu değil. Sadece görev yeri değiştirildi. Satar, hekim statüsünde işe alınmadığı için başka bir birimde çalışabilir.”

“UYARI YAZISI GÖNDERMEDİK”

Diş Hekimleri Odası Başkanı Muzaffer Saruhan ise bir hekimin kurum çalışmasındaki durumunun odayı ilgilendirmediğini belirterek, şöyle dedi: “Hekimin kurum içerisinde yaşanan problemleri bizi ilgilendirmiyor. Sadece özel muayenehanede, hasta tarafından şikayet gelirse biz müdahale ediyoruz. Satar hakkında herhangi bir uyarı yazısı göndermedik. Sağlık Merkezi'nde onunla ilgili şikayetlerin bizimle hiçbir ilgisi yok. Orada yaşanan sorunların kurum içerisinde çözülmesi gerekiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!