7 yıl önce de tecavüzden beraat etmiş

Güncelleme Tarihi:

7 yıl önce de tecavüzden beraat etmiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 11:52

Kasklı sapığın 2001'de tecavüz suçlamasıyla Ankara'da yargılandığı ve beraat ettiği ortaya çıktı. 2 öğrencinin şikâyeti üzerine 7 yıl hapis istenen davada, deliller, "yeterli, kesin ve inandırıcı" bulunmamış.

Haberin Devamı

Ankara'da 5 çocuğa tecavüz ettiği, 2 çocuk ve 2 kadına da ise tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ödüllü operacı sapığın, 7 yıl önce okul arkadaşlarına da tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılandığı ortaya çıktı. 2 genç kızın mahkemedeki itiraflarına karşın Ağır Ceza Mahkemesi Şahin Ö.'yü ilginç gerekçelerle beraat ettirdi.

 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, babası emekli emniyet müdürü olan Şahin Ö.'nün avukatı, aynı zamanda İnsan Hakları Derneği Kurucusu olan Zeki Tavşancıl, savunmasında çok tartışılacak gerekçeler ileri sürdü. Avukat Tavşancıl, tecavüz değil, rızayla cinsel ilişki olduğunu kanıtlamak için İtalya'da da çok tartışılan "kot pantolon" örneğini verdi ve "Kot pantolon tecavüzü olağanüstü zorlaştıracak bir giysidir" dedi.

 

Haberin Devamı

7 yıl önce ceza alsa belki onlarca genç kızı kurtaracak davanın öyküsü şöyle:

 

Emniyet müdürü Haluk Ö. ve öğretmen Ayhan Ö.'nün oğlu olan Şahin Ö.'nün, Hacettepe Üniversitesi Konservatuvar öğrencisi iken 5 kız arkadaşına okulda tecavüz ettiği öne sürüldü. Kızlardan çoğu okulu bırakmak zorunda kaldı.

 

Şahin Ö. 2001 Nisan ayında gözüne kestirdiği bir kızı önce bara götürüp birlikte içki içti. Ardından "notaları almak gerek" diyerek birlikte okula döndü. Gece odanın kapısını kilitleyip tecavüz etti, bağırınca da kızın sırtını ısırdı.  Genç kız birkaç gün korkup sustuktan sonra başına gelenleri okul müdürüne anlattı. 8 gün sonra doktor raporu alındı, ancak tecavüz tespit edilemedi, doktor sadece sırtındaki ısırık izini rapora geçirdi. Genç kızın şikâyeti üzerine rektörlük soruşturma başlattı.

 

Genç kızın başvurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Arif Ökemen, "zorla ırza geçme" suçlamasıyla Şahin Ö. hakkında en az 7 yıl hapis istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

Dava sırasında, sürpriz bir tanık ortaya çıktı ve hem dilekçeyle hem de duruşmada, 1999'da Şahin Ö.'nün kendisine okulda tecavüz ettiğini, ancak tehditler nedeniyle korktuğu için şikâyetçi olmadığını açıkladı. Genç kızlar, bağırmalarına ve direnmelerine rağmen okuldaki odada zorla tecavüze uğradıklarını bütün ayrıntılarıyla anlattılar.

 

KESİN VE YETERLİ DELİL YOK

 

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Danışman ile üyeler Zeki Güngör ve Erdal Işık, 2 celsede "yeterli kesin ve inandırıcı delil" bulunamadığı için Şahin Ö.'nün beraatine karar verdi. Mahkemenin gerekçeli kararında, olay anlatılarak genç kızın önce öpmesine ses çıkarmayıp müsamahalı davrandığı belirtilirken, "Mağdure anal yoldan da sanığın ırzına geçtiğini beyan etmişse de buna ilişkin bulgunun olmayıp, 'hymendeki' (kızlık zarı) yırtığın eskiye dayalı yırtık olup bakire olmadığının anlaşıldığı gibi, mağdure de ırzına geçildiği sırada bakire olmadığını beyan etmiştir" dedi.

 

Haberin Devamı

Genç kızın avukatı Melahat Tan davayı temyiz etmedi. Kasklı sapığın tutuklanmasından sonra adliyeye giden genç kız, bu gerçeği görünce yeniden dava açmak için harekete geçti. Genç kız, duruşmadaki ifadelerinin tutanaklara geçirilmediğini, kendisinin soyunmadığını, zorla tecavüze uğradığını, tanığın da kendisine de tecavüz edildiğini söylemesine rağmen dikkate alınmadığını belirtti.

 

KORUMAK İÇİN ISIRDIM

 

Şahin Ö. ise genç kız ile barda içtikten sonra, onun isteği üzerine okula gittiklerini anlattı. Şahin Ö., "Odama ders çalışmaya geçtim. Bu arada odama geldi, konsantre olmamı engellediğini söylediğimde tokat attı, üzerime saldırdı. Kendimi korumak için vücudunun üst kısmından bir yerden ısırdığımı hatırlıyorum. Yanımdan ayrıldı, bir süre sonra gelip özür diledi, birlikte çıktık, taksiye bindik, evde indim, o taksiyle devam etti. Zorla ırzına geçmedim" dedi.

 

Haberin Devamı

Şahin Ö.'nün avukatı Zeki Tavşancıl, genç kızın olay günü kot giydiğini anımsatarak, "Kot pantolon tecavüzü olağanüstü zorlaştıracak bir giysidir. İtalyan Yüksek Mahkemesi de bu giysiyle mağdurenin rızası olmadan tecavüzün mümkün olamayacağı yönünde kararlar vermiştir" dedi.

 

Avukat, genç kızın direnmediğini şu ilginç sözlerle kanıtlamaya çalıştı: "Mağdure modern dans öğrencisidir. Eğitimi ve yapısı nedeniyle normal bir kızdan daha güçlü kaslara sahiptir. Daha çevik ve vücutça yeteneklidir. Bu olgular karşısında suçlayıcı beyanları gerçeği yansıtmıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!