7 yıl önce bu yazıları neden yazamıyordunuz

Güncelleme Tarihi:

7 yıl önce bu yazıları neden yazamıyordunuz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin icraatlarının önceden planlandığını belirterek, “Bazı köşe yazarları da bize, kusura bakmasınlar, gaz vermeye çalışıyor. Kimse gaz vermesin, biz ne yaptığımızı gayet iyi biliriz. Köşenizde rahatlıkla yazabiliyorsanız, insafa gelin de 7 yıl önce niye yazamıyordunuz diye kendinize bir sorun” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, grup toplantısında şunları söyledi:

Önce aynaya bakın

Şimdi yandaş kalemleri bize kalkıp ne diyorlar, ‘tek parti diktası’. Ayıptır. Önce aynaya bir bakın. Biz herşeyimizle açık, şeffaf olarak buraya geldik. Bugün eğer çeteler gün yüzüne çıkıyorsa, yargının önüne çıkıyorsa, kirli oyunlar deşifre ediliyorsa bu sergilenen sağlam duruş sayesindedir. Kirli planlar açığa çıkıyor özgürce eleştirilebiliyor, tartışılabiliyor. Bugün Türkiye tek yürek halinde kirli emellere karşı cesur duruş sergiliyorsa hükümetin cesur duruşu, sizlerin cesur duruşu sayesindedir.

Gaz vermeyin

Bazı köşe yazarları da bize kusura bakmasınlar gaz vermeye çalışıyor. Kimse gaz vermesin, biz ne yaptığımızı gayet iyi biliriz, ne zaman ne yapacağımızı da gayet iyi biliyoruz. Biz bu yola çıkarken bütün bunların planlamasını yaptık. Köşenizde bu tür yazıları rahatlıkla yazabiliyorsanız acaba insafa gelin de 7 yıl önce niye yazamıyordunuz diye kendinize bir sorun.

Yazana takdir

Yazanlar da vardı. Onları da her zaman takdir ettik, ediyoruz. O gün yazamadığı halde bugün yazanlar kendilerini muhasebeye çeksinler, bize de gaz vermeye çalışmasınlar. Yasaları önce iyi okusunlar, tahlil etsinler hukuk devleti içinde bunların nasıl yapılacağını iyi bilsinler, görsünler. Biz öyle öfkeyle kalkıp zararla oturanlardan olmayacağız. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Türkiye’nin buna ihtiyacı var.

Mumcu örneği

Türkiye’ye demokrasiye, hukuka, milli iradeye inanan herkes her kurumda aynı sorumluluk duygusuyla hareket etmeli. Bakınız bundan 17 yıl önce 24 Ocak’ta Uğur Mumcu evinin önünde katledildi. O saldırının hemen ardından belli kesimler töhmet altında bırakıldı, adres saptırıldı. Maalesef dosya birçok soru işaretine mahal verecek şekilde kapatıldı. Azmettirenler ortaya çıkarılamadı. Aynı şey Bahriye Üçok için, aynı şey Çetin Emeç, Necip Hablemitoğlu, Abdi İpekçi için geçerli.

Fatura malum yere

Hrant Dink olayında 32 saatte failler, uzantılarını söylemiyorum, sonra bağlantıları ortaya çıkmaya başladı. Aynı şey Danıştay olayında, manşetler nasıl atıldı hatırlayın, şimdi ne oldu hop Ergenekon’la birleşti, bakın neler çıkıyor. Bunlar bu kadar aceleci hareket ederek faturayı ön yargılarıyla hep malum çevrelere kesmeye alışmışlar. Tetikçilerin, maşaların kiralık katillerin figüranların nasıl bir kirli oyun tezgahın içinde olduğunu göstermektir.

Hepsi lanetli

Bu yaptığımız çalışmalar. Artık bu oyunlar, bu ülkede sahnelenmesin. Her kirli plan bu ülkenin hukuk sistemine, kardeşliğine birlik bütünlüğüne vatandaşın işine aşına huzuruna kastetmektir. Demokrasiyi zafiyete uğratacak her girişim bu ülkenin bekası için bir tehdittir. Bundan nemalananlar, istismar vesilesi, medet umanlar bilmelidir ki bu karanlık senaryoların hepsi lanetlidir, bu lanet hepsini karanlığın içine çekip ebediyen mahkûm edecektir.
İstemezük başlıyor

Anayasa, yasa, bunları değiştirmek bu parlamentonun görevi değil mi, birincil görevi. Ama daha bunun adını zikrettiğiniz anda istemezük başlıyor. Çünkü bunlar istemezük familyasının mensuplarıdır.

Vekillere ucu açık ‘açılım toplantısı

BAŞBAKAN Erdoğan, milletvekilerini ‘açılım’ için topluyor. Parti genel merkezinde yapılacak toplantı, bu konudaki görüşlerin dillendirilebilmesi için ucu açık olarak planlandı. Önceki günkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan karara göre, Meclis grubu 8 Şubat Pazartesi günü genel merkezde toplanarak, demokratik açılım sürecini değerlendirecek.

Atalay: CHP-MHP ajite ediyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, demokratik açılım çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, CHP ve MHP’yi ‘tahrik ve ajite edici üslup içinde olmak’la suçladı. Atalay Memur-Sen’in kongresinde konuştu. Atalay, “Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük hiçbir topluma zarar vermemiştir” dedi. Aynı toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de, Anayasa’nın miadını doldurduğunu belirterek, “Bu Anayasa ile Türkiye’nin çağdaşlaşma, modernleşme, daha ileri bir demokrasi yolculuğuna çıkması mümkün değildir” diye konuştu.

Örgüt operasyonu

Bu arada AK Parti, Tunceli’de 4 ilçe yönetiminin görevine son verdi. Nazimiye ve Mazgirt ilçe başkanlarının istifaları kabul edilirken, Pülümür ve Ovacık örgütleri de yetersizlik nedeniyle görevden alındı. Diyarbakır Kocaköy örgütünün yönetimine de son verildi.

Gönülden selam

AK Parti Grubu’nun dün çeşitli illerden gelen konukları vardı. Aralarında çok sayıda kadının bulunduğu partililer, Başbakan Erdoğan salona adım atar atmaz ayağa fırlayıp, alkışlamaya başladılar. Erdoğan bu tezahürata elini kalbinin üzerine koyup, kadınları selamlayarak karşılık verdi. Ancak Erdoğan, konuşmasını yaparken, bir kadın basın trübününden slogan atmaya çalıştı. Tam bağırmak üzereyken çıkarılan kadının Greenpeace üyesi olduğu ve nükleer enerjiyi protesto etmek istediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!