7 yaşındaki Merve kalp krizi geçirdi

Güncelleme Tarihi:

7 yaşındaki Merve kalp krizi geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2005 01:42

Doğuştan kalp rahatsızlığı olan ilköğretim birinci sınıf öğrencisi Merve Pekcici adlı küçük kız yoğun bakımda tedaviye alındı.

KONYA Seydişehir’de Mahmut Esat İlköğretim Okulu 1’inci sınıf öğrencisi olan 7 yaşındaki Merve Pekcici, önceki gün ders sırasında birden fenalaştı. Vücudu moraran Merve, öğretmeni tarafından çağrılan ambulansla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Konya’daki Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’ne sevk edilen Merve’nin doğuştan tıp dilinde ‘Pulmoner atrezi’ denen kalp hastalığı bulunduğu saptandı. Merve’nin akciğer damarlarının gelişmediği, ender görülen bu hastalık nedeniyle kalbe giden damarının ince olduğu, kanın kalbe giriş ve çıkışının engellendiği ve bu yüzden kalp krizi geçirdiği belirlendi. Merve Pekcici, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

Ameliyat parası yetişmedi

Bisiklet tamircisi olan baba Recep ve eşi Neriman Pekcici ise kızının başından hiç ayrılmıyor. 2 çocuğu olduğunu belirten baba Pekcici, şunları anlattı: ‘İki aylıkken tedavi edildi. Merve’yi daha sonra Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne de götürdüm. Hacettepe’de anjiyo yapıldı. 2 yaşındayken bir doktor onu ameliyat edebileceğini söyledi. Ancak 20-25 milyar lira (20-25 bin YTL) isteyince ameliyat ettiremedim. Ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 15 gün kaldı. Yaklaşık 15 gün önce Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne getirdik. Burada ikinci anjiyo yapıldı ve MR’ı çekildi. Daha dün (önceki gün) taburcu olmuş ve çok özlediği okula gitmişti. Ancak, okulda öğretmeninin kucağına bayılmış.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!