7 ton kaçak mazot dolu tekne battı

Güncelleme Tarihi:

7 ton kaçak mazot dolu tekne battı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 00:00

İİstanbul’a tankerlerle gelen kaçak yakıtı karaya taşırken polis tarafından yakalanan ve üç aydır Yenikapı’da bekleyen 12 metre uzunluğundaki balıkçı teknesi, önceki sabah battı.

Teknedeki yedi ton mazot denize yayıldı ve balıklar öldü. Yenikapı Balıkçı Barınağı’nda faaliyet gösteren Eminönü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hülagü Ergüzel, "Batacak diye uyardığımız halde yetkililer önlem almadı" dedi. Denize dökülen mazotun temizlenmesinin çok zor olduğunu belirten Hülagü Ergüzel, şunları söyledi:

"Denize dökülen mazot, lodos yüzünden kıyıya vurdu. Poyraz olunca da açık denize doğru vuracak. Daha önce de yetkililerin ilgisizliği yüzünden bir tekne battı ve hálá orada duruyor. Denize dökülen kaçak yakıt kıyıdaki bütün canlıları yok etti. Kıyıda küçük karidesler vardı, onlarla balığa gidiyorduk. Mazot yüzünden gümüş balıkları, kraçalar ve yavru balıkların hiçbiri yok artık. Koku karşı caddeden duyuluyor. Kazlar bile artık suya girmiyorlar. Kayıkların korunması için altına zehirli bir madde sürüyoruz. Mazot bunun etkisini yok edip, teknelerimizin zarar görmesine yol açıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!