MEB'ten beklenen duyuru: Ehliyet sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

MEBten beklenen duyuru: Ehliyet sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 13:07

Bu yılın dördüncü ehliyet sınavının sonuçları erişime açıldı. Binlerce sürücü adayının trafiğe çıkma yetkisi alabilmek için girdiği ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. Sınavda çıkan sorular ve cevap anahtarı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ODSGM ( Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü) üzerinden erişime açılmıştı. İşte ehliyet sonuçları sorgulama sayfası!

Haberin Devamı

7 Ekim  tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı için bekleyiş son buldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği sınavlardan biri olan ehliyet sınavının 7 Ekim tarihli sonuçları bugün açıklandı. MTSKS-4'ten 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girebilecek. Direksiyon sınavından da en az 70 puan alanlar, stajyer ehliyet sahibi olacaklar. 

EHLİYET SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

EHLİYET SINAVI SORULARI

Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor.

EHLİYET SINAVININ GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

Haberin Devamı

*Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,
*e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,
*Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi *Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,
*e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,
*Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!