7 bin imam ve 2 bin müezzin alınacak

Güncelleme Tarihi:

7 bin imam ve 2 bin müezzin alınacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 15:09

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, Fransız Senatosu’nun ’soykırımların inkarını’ cezalandıran yasa tasarısını onaylamasını sert bir dille eleştirerek, "Bu karar bilime, düşünceye vurulmuş bir darbedir. Fransa’da demokrasi işlemiyor" dedi. Bozdağ, Şubat ayında sözleşmeli 7 bin imam, 2 bin müezzin alınacağını da söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Teşkilatı’nın her ay farklı ilçelerinde düzenlediği, bu ay Sorgun’da yapılan İl Divan Toplantısı’na katıldı, Bozdağ, dünya ülkelerinin krizden kurtulmak için mücadele ettiğini belirtirken, Türkiye gemisi istikametinde istikrarlı bir şekilde doğru yol almaya devam ettiğini söyledi.

FRANSA BİLİME, DÜŞÜNCEYE DARBE VURDU

Fransa Senatosu’nun sözde ’Ermeni soykırımının inkarını’ cezalandıran yasa tasarısını onaylamasını da eleştiren Bekir Bozdağ şöyle konuştu:

"Bir yabancı düşmanlığından ortaya çıkan oy devşirme gayretini görüyorsunuz. Sadece Ermeni vatandaşlarının oylarına oynamıyor. Çünkü biz hep ifade ettik, bu karar bilime vurulmuş bir darbedir, düşünceye vurulmuş bir darbedir. Fransa’da demokrasi falan işlemiyor, bilimsel hürriyet falan tanınmıyor. Çünkü demokrasiye de, bilimsel hürriyete de, eşitliğe de, adalete de, Avrupa’nın değerlerine de, insan haklarına da en büyük darbeyi kendi vurmuş ve bu hakkını bu kanunla kendisi kaybetmiştir."

7 BİN İMAM, 2 BİN MÜEZZİN ALINACAK

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, camilerdeki imam ve müezzin açığının kapatılması için şubat ayı içerisinde sözleşmeli olarak 7 bin imam, 2 bin müezzin alınacağını söyledi. Türkiye genelinde imam ve müezzin açığı olduğunu belirten Bozdağ şunları söyledi:

"Türkiye’de camilerimizde boş bulunan imam ve müezzin kadroları bulunuyor. Şubat ayı içerisinde 7 bin sözleşmeli imam ve 2 bin müezzin ataması ile ilgili ilan yapılacak. Bunun dışında kadrolu imam ve müezzin alımları da olacaktır. Bununla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Ramazan ayı başlayana kadar camilerimizdeki eksikliklerin önemli bir kısmını tamamlamayı hedefliyoru."

Cuma namazını Salih Paşa Camisi’nde kılan Bozdağ, bir akaryakıt istasyonunun açılışına katıldı, yemek sonrası ilçeden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!