’Yabancı dili Türkçe’, bir yanlış anlama

Güncelleme Tarihi:

’Yabancı dili Türkçe’, bir yanlış anlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 00:00

TBMM’de kayıt işlemlerini önceki gün yaptıran DTP Mardin milletvekili ve DTP eski genel başkanı Ahmet Türk ile Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş’ın "bildiği dil" hanesine "Türkçe" yazması DTP’de mini zirveye neden oldu.

Kendi aralarında toplantı yapan DTP’liler, "kerhen" yapılan yanlışlığın "siyaseten" kullanılabileceğini düşünerek düzeltme kararı aldı. Bu görevi Muş milletvekili ve DTP eski Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Sakık üstlendi. Sakık, Meclis’e gelerek iki arkadaşının başvuru formunu düzelttirdi. Sakık Hürriyet’e iki arkadaşının Türkçe ile birlikte Kürtçe’yi de "bildiğiniz dil" hanesine yazdıklarını vurgulayarak, "bildiğiniz dil" ifadesinin insanların kafasını karıştırdığını söyledi. Bu ifade yerine "bildiğiniz yabancı dil" ifadesinin daha doğru olacağını savunan Sakık, "Görevlilerin uyarması gerekirdi. Beni arkadaşlarım uyardılar. Ben yazmadım. İki arkadaşım kerhen, bilmeden yazmış. Hatta Nezir Karabaş Türkçe’nin yanına Kürtçe de yazmış. Art niyet olsa Türkçe’nin yanına Kürtçe yazmazlardı" dedi.

Formu düzelttik

Mardin Bağımsız milletvekili Ahmet Türk, "Formu doldururken "bildiğiniz diller" sorusunu konuşabildiğiniz diller diye anladım. Aslında kastedilen bildiğiniz yabancı diller diye anlamadım. Konuşabilen dil diye anladım. Onun üzerine yeniden formu düzelttik. Türkçe’yi yabancı dil kategorisinde görmedim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!