Eğlence dönüşü trafik faciası: 1 ölü, 5 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Eğlence dönüşü trafik faciası: 1 ölü, 5 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 16:30

MERSİN'in Erdemli İlçesi yakınlarında eğlenceden dönen gençlerin içinde bulunduğu otomobil kontrolden çıkıp takla atarak çıktığı orta refüjdeki elektrik direğine çarptı. 5 arkadaşının yaralandığı kazada ölen sürücü üniversiteli 24 yaşındaki Kerem Murat Aymergen'in, alkollü oldukları için arkadaşlarına otomobili kullandırtmayıp kendisinin direksiyon başına geçtiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Kerem Murat Aymergen, bir barda sahneye çıkan şarkıcı Demet Akalın’ı izlemek için arkadaşları 20 yaşındaki Işıl Turgay, 20 yaşındaki Merve Bodur, 20 yaşındaki Seden Tüzün, kardeşi 16 yaşındaki Mehmet Tüzün ve 25 yaşındaki Mehmet Özberk ile birlikte dün akşam Adana'dan Mersin’e gitti.

Geç saatlere kadar eğlenen gençler, bir süre sonra başka yere gitmek için bardan çıktı. Gece boyunca alkollü içki içmeyen Aymergen, “Sen alkollüsün kaza yaparsın” dediği Mehmet Özberk'in kullandığı 34 AY 6229 plakalı otomobilin direksiyonuna geçti.

Aymergen, Erdemli İlçesi’ne bağlı Tece Beldesi yakınlarında bir anlık dikkatsizliği sonucu direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrulan otomobil, yoldan çıktı, takla atıp orta refüjdeki elektrik direğine çarparak durdu. Kazada, Kerem Murat Aymergen olay yerinde hayatını kaybetti, otomobildeki 5 arkadaşı ise ağır yaralandı. Yaralılar, Mersin Devlet Hastanesi ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Ailesine teslim edilen Aymergen’in cenazesi bugün öğle namazının ardından Adana Asri Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi. Metin olmaya çalışan baba Ertuğrul Aymergen oğlunun cansız bedenini kendi elleriyle mezara yerleştirdi. Aymergen ailesi, yakınları ve arkadaşlarının katıldığı cenazede, tek erkek evladını kazaya kurban veren 3 çocuk annesi Sema Aymergen’i kızları teselli etmeye çalıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!