Uluç Gürkan'dan Zafer Üskül'e tepki

Güncelleme Tarihi:

Uluç Gürkandan Zafer Üsküle tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 10:08

TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan, Atatürk ilke ve devrimlerinin Anayasa’dan çıkarılmasını isteyen AKP’li Zafer Üskül’e, “Üskül, hangi ‘dahili ve harici bedbahtların’ adına hareket ederse etsin ‘rövanş’ amacına ulaşamayacaktır” sözleriyle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

DSP eski milletvekili Uluç Gürkan, Atatürk ilke ve devrimlerinin Anayasa’dan çıkarılmasını isteyen AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül’ü “dahili ve harici bedbahtların” adına hareket etmekle suçladı.

Zafer Üskül’ün Anayasa’dan çıkartılmasını istediği Atatürk hükmünün, Anayasa’nın herhangi bir maddesi olmadığının altını çizen Gürkan, yaptığı açıklamada, “Bu hüküm Anayasa’nın Başlangıç bölümünde yer almaktadır. Yazılış biçimiyle de, Türkiye’nin bağımsız, laik ve demokratik bir Cumhuriyet olarak kuruluş ve kurtuluş felsefesini tanımlamaktadır” diye konuştu.

Zafer Üskül’ün, söz konusu hükmün bütünüyle Anayasa’dan çıkartılmasını istediğini öne süren Gürkan, şunları söyledi:

“Tartışmasız bir açıklıkla Atatürk’ten, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik ve demokratik varlığımdan rövanş almayı öneriyor. Zafer Bey böylesi bir rövanşın sözcülüğüne hangi dahili ve harici bedbahtların adına soyunmuş olursa olsun, bize düşen görev ve sorumluluk, Atatürk’ün kutsal emanetinin, bağımsız, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin rövanşını kimseye, hiç bir koşulda vermeyeceğimizi bütün kararlılığımızla dost, düşman herkese göstermemizdir. Bunu yapmaz, sorumluluktan kaçarsak eğer, sadece Zafer Beyin değil, şimdi onu öne atanların da cesaretini arttırmış oluruz. Gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza bu suskunluğumuzun suçunu açıklayamayız. Gelin koyun yüreğinizi, bağımsız, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin rövanşını kimseye vermeyeceğimizi hep birlikte haykıralım.”

“ÜSKÜL, SU KATILMAMIŞ KEMALİSTTİ”

Zafer Üskül’ün bir dönem, kendisini “su katılmadık Kemalist” olarak tanımladığını ve o günlerden beri Üskül'ü tanıdığını söyleyen Gürkan, “Ruh hali ne olursa olsun, Zafer Bey böylesi bir rövanşın sözcülüğüne soyunmaya kendi başına cesaret edemez. Çapını da, gücünü de bu denli abartamaz” diye konuştu.

AKP’nin gizli bir gündeminin olup olmadığının "merak konusu" olduğunu söyleyen Gürkan, “www.ulucgurkan.net” adresinde Üskül’e karşı bir de imza kampanyası başlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!