Bahçeli: Milletimiz bize muhalefet görevi yükledi

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Milletimiz bize muhalefet görevi yükledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 22:23

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Milleti'nin MHP'ye muhalefet görevi yüklediğini belirterek, partinin bu görevi hakkıyla yerine getireceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Sandıkların yaklaşık yüzde 95'inin açılmasının ardından basın açıklaması yapması beklenen Devlet Bahçeli, yazılı açıklama yapmayı tercih etti. 22 Temmuz seçimlerinin resmi olmayan kesin sonuçlarının büyük ölçüde ortaya çıktığını söyleyen Bahçeli, seçimin bazı münferit olaylar dışında demokratik bir rekabet ortamında gerçekleşmesinin sevindirici olduğunu kaydetti.

Bahçeli, "Türk Milleti bu seçimlerde AKP'ye ikinci kez tek başına iktidar imkanı vermiştir. Aziz milletimizin bu iradesine saygı duymak gerekir. Seçim sonuçlarının bu şekilde ortaya çıkmasında etkili olan unsurların siyaset kurumumuz ve alanlarında ihtisas sahibi uzmanlar tarafından çok yönlü bir tahlil ve değerlendirmesinin yapılması demokrasimizin geleceği açısından yararlı olacaktır" dedi. MHP'nin AKP'nin iktidarda bulunduğu 1707 günlük süre içinde her alanda yaptığı derin tahribat karşısında Türkiye'yi ayağa kaldırmak için tek başına iktidar hedefi doğrultusunda faaliyet gösterdiğini bildiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ancak aziz milletimiz bizlere muhalefet görevi yüklemiştir. 23. Dönem TBMM'nin yeni siyasi yapısı içinde MHP'ye önemli görevler düştüğü anlaşılmaktadır. Milliyetçi Hareket, bunu üstün bir görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde hakkıyla yerine getirmeye çalışacaktır. MHP, bundan sonra da aziz milletimizin emrinde ve hizmetinde olacaktır. 22 Temmuz seçimlerinin ve sonuçlarının Türk Milleti'ne hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!