Çarptı, öldürdü kaçtı, üstüne sigortadan para istemeye kalktı

Güncelleme Tarihi:

Çarptı, öldürdü kaçtı, üstüne sigortadan para istemeye kalktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 00:00

ABD’de koruma olarak çalışan Özgür Yiğit Melek, tatil için geldiği Ankara’da 6 Temmuz günü özel otomobili ile gezerken, AŞTİ önünde karşıdan karşıya geçmek isteyen Halil Tufan adlı vatandaşa çarptı.

Karanlıktan faydalanan Melek, yaralıya yardım etmek yerine hızla olay yerinden kaçarak, kayıplara karıştı. Yaralı Tufan ise olay yerinde öldü. Olaydan birkaç gün sonra Melek, hasar gören aracın parasını sigorta şirketiden alabilmek için Karşıyaka Polis Karakolu’nda görevli polis memurları Osman C. ile Zülkarneyn U’ye rüşvet karşılığı, sahte kaza tutanağı düzenletti.

KAZA MİT KAMERASINDA

Halil Tufan’ın ölümü üzerine savcılık soruşturma başlattı. Polis, görgü tanığı ve delil ararken, kazanın meydana geldiği AŞTİ önünde, MİT’in kamerası olduğunu öğrendi. Savcılık MİT’e bir yazı yazarak görüntü kayıtlarının bir kopyasını istedi. Polise gönderilen kasetlerde, kaza anının saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntülerden, önce aracın plakası, ardından da sürücü Melek’e ulaşıldı. Sorgulamasının ardından Melek, suçunu itiraf ederek kazadan sonra kaçtığını, 150 YTL, karşılığında polislere tutanak tutturduğunu itiraf etti. Melek, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİSLERE TUTUKLAMA

Melek’in ifadesi üzerine soruşturma savcısı olaya adı karışan polis memurları Osman C. ile Zülkarneyn U. önceki gün ifadeye çağırdı. Suçlamaları kabul etmeyen memurlar, "Karakol amirimizin emirleri doğrultusunda aracın bulunduğu adrese giderek tutanak düzenledik, rüşvet almadık, emri yerine getirdik" dediler. Savcının talebi üzerine nöbetçi 11. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen polis memurları, "Rüşvet ve görevi kötüye kullanmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!